VojvodinaCafe - Na Štrandu preko 26.000 posetilaca ovog vikenda
 • Na Štrandu preko 26.000 posetilaca ovog vikenda

  Zaštitu i osveženje na tropskim vrućinama ovih dana Novosađani nalaze uglavnom na popularnoj dunavskoj plaži Štrandu i na otvorenim bazenima, kao i u baštama mnogobrojnih kafića i restorana u gradu. Na najlepšoj i najuređenijoj plaži Dunava u subotu je bilo 11.250 posetilaca sa kupljenim ulaznicama a danas ih je sigurno više od 15.000, izjavio je Tanjugu portparol Javno-komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" Ivan Nožinić.  "Zbog veoma velike gužve, apelujemo na kupače da se pridržavaju uputstava na plaži i saveta spasilaca", poručio je Nožinić i istakao da je ovo "12. kupališna sezona kako nije zabeležen slučaj davljenja na Štrandu, što je najvažnije".

  On je dodao da je od početka sezone na toj dunavskoj plaži prodato oko 240.800 dnevnih i više od 4.000 sezonskih tako da je vrlo moguće da će ovog leta biti ugrožen apsolutni rekord Štranda, odnosno više od 500.000 posetilaca.

  Velike gužve su ovih dana i kraj sva tri otvorena novosadska bazena a mnogi Novosađani osveženje nalaze i na drugim manjim dunavskim plažama kao i u fruškogorskim izletištima.

  Svakodnevni saveti i upozorenja lekara se po svoj prilici dosta poštuju jer, kako je Tanjugu izjavila portparolka novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Mirjana Bursać, do 13 sati je zabeleženo 25 intervencija lekarskih ekipa u gradu, što nije povećan broj u odnosu na uobičajeno.

  "Nije bilo značajnijih intervencija lekarskih ekipa na javnim mestima, za sada je relativno mirno i nadamo se da će tako i ostati", rekla je dr Bursać.

  Zbog ekstremno visokih temperatura vazduha, kao i velikih vrućina koje se najavljuju i za predstojeci period, novosadsko javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je, prvog dana vikenda, postavilo cisterne s pijaćom vodom na najfrekventnijim lokacijama u Novom Sadu, što je jedna od najnužnijih mera koje se primenjuju u gradu radi ublažavanja eventualnih negativnih posledica tropskih vrelina.

  Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju, posebno na mlađe sugrađane, da postavljene česme ne lome i ne ostavljaju vodu na njima otvorenu, kako bi omogućili osveženje svim kojima ono u ovim tropskim danima bude neophodno.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali