VojvodinaCafe - Kompletan program "Vršačkog kulturnog leta"
 • Kompletan program "Vršačkog kulturnog leta"

  Tatjana Vukelić, organizator "Vršačkog kulturnog leta" najavila je kompletan program ove manifestacije, koja se odvija pod sloganom "Pravo u centar". Ona je istakla da je akcenat ovogodišnjeg programa baziran na najmlađe Vrščane, za koje će se na velikoj bini u centru grada svake nedelje od 19 časova organizovati dečje predstave. "U nedelju je na prepunom trgu izvedena predstava "Tri praseta", a do kraja avgusta će biti odigrano još sedam", rekla je Tatjana Vukelić.



  Biće odigrane i dve komedije za odrasle – "Napokon sami" sa Mirkom Vasiljević u glavnoj ulozi (13. avgust), i "Čekajući ministra" u kojoj glavni lik tumači pevačica Ana Kokić (30. avgust).

  Što se tiče muzičkog programa, akcenat je stavljen na afirmaciju mladih vršačkih umetnika, a biće i koncerata tamburaša.

  "Naš sugrađanin, višestruko nagrađivani gitarista Viktor Nađ će 31. jula održati koncert sa prijateljima, dok će 7. avgusta od 21 sat biti održan koncert šou programa "Pusti svoj glas", na kom će se predstaviti učesnici prve sezone. Takođe, svake srede koncerte će imati i polaznici Kreativnog kursa gitare", najavila je Tatjana.

  Kuriozitet ovogodišnjeg "Vršačkog kulturnog leta" je hip-hop festival, koji će prvi put biti održan u našem gradu. Zakazan je za 15. avgust na velikoj bini.

  "Učesnici će se predstaviti sa dve svoje pesme, a žiri će izabrati pobednika. U žiriju su Sick Touch, Ana The Bejbe, Rimski i Corona. Pobednik će pored robnih nagrada dobiti i mogućnost da snimi pesmu sa nekim od poznatih izvođača, dodala je Tatjana.

  U toku avgusta ljubiteljima sedme umetnosti biće ponuđen i zanimljiv filmski program, poput revije filma "Beldoks", koja će se odvijati u bašti Doma vojske. Takođe, u ovom prostoru će najmlađi sugrađani moći da prisustvuju brojnim kreativnim radionicama sa ciljem razvijanja kreativnosti i mašte.

  U velikoj galeriji Kulturnog centra održaće se i prvi vršački Tattoo Fest, namenjen ljubiteljima tetovaža, koji će moći dva dana da uživaju u radovima najboljih umetnika iz cele Srbije.

  "Manifestacija ima i humanitarni karakter. Ove godine podržaćemo akciju "Sakupi svoj čep", udruženja "Parakvad VŠ", a prikupljaćemo i novac za obnovu kuće Jasne Krsmanović", naglasila je Tatjana Vukelić.

  Organizator "Vršačkog kulturnog leta" je KC Vršac, pokrovitelj Opština Vršac, a suorganizator Centar Millennium.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali