VojvodinaCafe - Komunalci kažnjavaju ako hranite i pojite životinje
 • Komunalci kažnjavaju ako hranite i pojite životinje

  Komunalna policija u Novom Sadu kažnjava one koji pomažu napuštenim životinjama. Ako u Novom Sadu pokušate da napuštene pse i mačke nahranite ili napojite, sebi ćete natovariti komunalnu policiju na vrat. Ako kad se oni pojave istog momenta ne prestanete, zaradićete i prekršajnu kaznu. Po odredbi koja važi za teritoriju grada, zabranjeno je hranjenje napuštenih životinja.  U komunalnoj policiji potvrđeno je da je na snazi Pravilnik o zaštiti domaćih životinja.

  - To je regulisano Odlukom o držanju domaćih životinja, koja kaže da je zabranjeno hranjenje napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na površini javne namene, u zajedničkim prostorijama i dvorištima objekata višeporodičnog stanovanja. Komunalna policija u skladu sa svojim ovlašćenjima vrši kontrolu javne površine, a svima koji se zateknu da hrane napuštene pse i mačke, biće napisan prekršajni nalog i biće kažnjen.

  Patrole komunalne policije su u prethodnom periodu izvršile 58 kontrola poštovanja navedene odredbe.
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Neregistrovan
   Neregistrovan -
   Prekinite da sirite gluposti i mlatite kako vetar duva. Lokalni zakon nije iznad drzavnog, koji propisuje upravo suprotno. Pametnije bi bilo da se raspitate i napravite vodic kako protiv komunalne policije zbog nepoznavanja zakona i propisa koje treba da primenjuju, kao i kako podneti tuzbu protiv gradske vlasti. To je kao kad prodavnica donese interni propis da ne radi reklamacije, nego musterija sama nosi u servis. Moze ali juce. Plasite narod bzv.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali