VojvodinaCafe - Velika Gospojina 2015 u Novom Bečeju
 • Velika Gospojina 2015 u Novom Bečeju

  Jedna od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji, novobečejska "Gospojina" biće ove godine održana po 10. put, od 27. do 30. avgusta, najavili su predstavnici te opštine. Predsednik opštine Saša Šućurović i idejni tvorac "Gospojine" rekao je da je manifestacija 2005. godine imala oko 1.000 posetilaca na reviji paradnih konja i da je ličila na običan vašar, da bi do prošle godine prerasla u ozbiljan događaj, koji je posetilo više od 200.000 ljudi.  On je naglasio da je "Gospojina" prerasla u finu porodičnu manifestaciju, koja ima obilje zanimljivih događaja za sve starosne grupe.

  Predsednik Turističke organizacije Novog Bečeja Nemanja Vesković je najavio da će manifestacija početi tradicionalnim kotlićem na obali Tise, gde će učestvovati oko 150 takmičara, uz pratnju tamburaških orkestara. Za veče je predviđen koncert Zvonka Bogdana.

  Za 28. avgust je predviđeno otvaranje Etno bazara, na kojem će svoje rukotvorine predstaviti učesnici sa cele teritorije bivše SFRJ, a biće otvoren i poljoprivredni sajam "Poljofest" , sa velikim brojem izlagača.

  Po prvi put će biti organizovana Ulica vojvođanskih salaša, koji će se predstaviti svojom gastronomskom ponudom, vinima, suhomesnatim proizvodima i tamburaškim orkestrima. Uveče sledi koncert grupe Hari Mata Hari i Severine.

  Susret zavičajnog kluba otvoriće događanja 29. avgusta, a reč je skupu koji okuplja sve Novobečejce koji su se negde odselili i taj dan dolaze da se druže sa svojim sugrađanima, prijateljima i rođacima.

  Za decu je priređen poseban program, u vidu dečije ulice i zabavnih programa "Avlija zabavlja" , a tom prilikom će manifestacija ugostiti 50-oro dece bez roditelja iz Zvečanske ulice u Beogradu.

  Predviđena su i sportska nadmetanja, revija borilačkih veština, a uveče će nastupiti Ju grupa, Bajaga i Plavi orkestar.

  Poslednjeg dana, 30. avgusta, biće održana revija paradnih zaprega- petoprega, u kojoj će nastupiti oko 100 takmičara. Tog dana tradicionalno će biti održana i humanitarna akcija, a za veče je predviđen koncert mađarske grupe EDDA i Lepe Brene.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali