VojvodinaCafe - Otvoren "Horgoš 2", na ostalim prelazima gužve
 • Otvoren "Horgoš 2", na ostalim prelazima gužve

  Posle šest godina pauze, renovirani stari granični prelaz Horgoš, granični prelaz između Srbije i Mađarske, ponovo je u funkciji. Granični prelaz Horgoš-Reske 2 svečano su danas otvorili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto. Renovirani granični prelaz između Srbije i Mađarske trebalo bi da doprinese rasterećenju granični prelaza Horgoš, pogotovo u jeku turističke sezone.  Granični prelaz Horgoš-Reske 2 predviđen je isključivo za putnički promet i radiće svakog dana, uključujući i praznike, i to u terminu od 7 do 19 časova.

  "Otvaranje graničnog prelaza Horgoš 2 predstavlja primer dobre saradnje dve zemlje, bez obzira na problem migranata sa kojim se naše zemlje suočavaju i bez obzira na podizanje ograde na koju Srbija ne gleda blagonaklono, ali ima razumevanja", rekao je Dačić, istakavši da su dve države pre svega okrenute budućnosti, zajedničkim projektima u oblastima ekonomije, energetike, kao i na realizaciji strateških projekata od regionalnog i evropskog značaja.

  Zagušeni i Horgoš i Kelebija

  Smena turista iz zapadne Evrope uzrokovala je današnja višečasovna zadržavanja vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija.

  Na izlazu iz zemlje na Horgošu vreme čekanja je oko 120 min, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja. Prilikom ulaska se čeka do 60 min.

  Na izlazu iz zemlje na Horgošu 2 vreme čekanja je oko 120 min, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja.

  Prilikom ulaska u zemlju na Kelebiji čeka se do 120 min.

  Na izlazu iz zemlje na Batrovcima vreme čekanja je oko 90 min, zbog pojačanog intenziteta saobraćaja. Prilikom ulaska se čeka oko 120 min.

  Prilikom ulaska u zemlju na graničnom prelazu Šid čeka se oko 60 min.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali