VojvodinaCafe - Pripremljeni principi finansiranja Vojvodine
 • Pripremljeni principi finansiranja Vojvodine

  Ministarstvo finansija Srbije pripremilo je polazne osnove i principe finansiranja AP Vojvodine, a na osnovu inicijalnih stručnih i političkih razgovora, objavilo je danas to ministarstvo. Konkretna rešenja i modeli obezbeđenja izvora prihoda i nadležnosti u rashodima, kako je navedeno, odrediće se u predstojećim konsultacijama i javnoj raspravi. Očekuje se da u diskusiji, osim predstavnika stranaka i državnih organa, učešće uzmu predstavnici svih zainteresovanih nevladinih organizacija i civilnog društva.  O napretku i daljim koracima interesovala se i stranka Lige socijaldemokrata Vojvodine tokom poslaničkih pitanja u Skupštini Srbije.

  Ministar finansija Dušan Vujović je početkom jula izjavio da postoji želja da se reši pitanje finansiranja Vojvodine i da će do kraja meseca biti definisane polazne osnove.

  Ministar je naglasio da će ponuđena rešenja polaziti od principa ravnopravnosti i najbolje prakse u svetu koja afirmiše potrebu ravnoteže između prava (prihoda) i obaveza (rashoda).

  "Predlagaću da, poštujući principe potvrđene najboljom praksom u svetu, na najbolji način uredimo ovu oblast", rekao je Vujović.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali