VojvodinaCafe - Cveće, dres i šal na grobu Vujadina Boškova
    • Cveće, dres i šal na grobu Vujadina Boškova

      Delegacije FK Vojvodina i FK Sampdorija, predvođene predsednikom Novosađana Zoranom Šćepanovićem i sportskim direktorom Đenovljana Karlom Ostijem, posetile su u Begeču grob Vujadina Boškova. S vodećim ljudima dva kluba, u društvu je bio i unuk Vujadina Boškova - Borislav. Šćepanović i Osti su položili cveće na grob, a predstavnici Sampdorije su na mermernu ploču spustili i dres kluba iz Đenove, s odštampanim prezimenom velikog Vujketa, prenosi radio 021.



      "Pre večerašnje utakmice ujedinjeni smo došli da posetimo grob čoveka koje je ustanovio prijateljstvo između naša dva kluba. Iako smo rivali na sportskom terenu, nadam se da će međusobno prijateljstvo nastaviti da traje i razvija se i posle večerašnje utakmice", rekao je Šćepanović.

      "Vujadin Boškov je mnogo uradio za Sampdoriju, s kojom je kao trener osvojio titulu šampiona Italije. Zaista se i ja nadam da će u budućnosti prijateljstvo nastaviti da traje i da se produbljuje", rekao je Osti.


      Grob je posetio i jedan stariji navijač italijanskog kluba, koji je na njega spustio šal Sampdorije u znak poštovanja prema liku i delu Vujadina Boškova.

      Vojvodina - Sampdorija (RTV1, 20.55)

      Vreme priprema je završeno, večeras od 21 čas stiže vreme istine za fudbalere Vojvodine i Sampdorije. Novosađani i Đenovljani igraju, na stadionu "Karađorđe", revanš utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a veliku, ogromnu prednost ima srpski tim, koji je u Torinu slavio čak sa 4:0. Prenos meča možete pratiti na kanalu RTV 1 od 20.55 časova. ...
      Prepune tribine novosadskog stadiona, jer karte su odavno rasprodate, dočekaće igrače dva kluba u kojima je veliki Vujadin Boškov ostavio nemerljiv trag i sigurni smo da će pružiti sjajnu podršku Vojvodini.

      "Očekuje nas, svesni smo toga, teška utakmica večeras. Igramo protiv mnogo dobre ekipe, u kojoj igraju odlični fudbaleri. Momci koje treniram spremni su da odrade posao koji treba, spremni su za novi izazov i ubeđen sam da će biti pravi i da ćemo eliminisati Sampdoriju. Imamo veliku prednost iz prvog duela i posvećeni smo onom što treba da uradimo. Sada već mogu da kažem kako dobro poznajemo Italijane i pripremili smo se dobro za ovu utakmicu", kategoričan je bio Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba novosadskog tima.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)