VojvodinaCafe - Međunarodni dan mladih na Štrandu
    • Međunarodni dan mladih na Štrandu

      Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Gradom Novim Sadom danas će na gradskom kupalištu Štrand u Novom Sadu brojnim kulturnim, zabavnim i rekreativnom-sportskim aktivnostima obeležiti 12. avgust - Međunarodni dan mladih. Prvi program Radio Novog Sada emitovaće poseban program od 16 do 20 časova. U periodu od 17 do 20 časova, na platou kod trećeg ulaza, svoj rad predstaviće udruženja mladih, Fond za mlade talente, Sportski savez Srbije i program SOFA.



      Posetioci će moći da se oprobaju u nekoliko kvizova, društvenih igara ali i sportovima kao što su karate, badminton, odbojka na pesku, sambo i šah.

      Program će otvoriti Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji će obići štandove omladinskih i sportskih organizacija, a u 18 časova aktivno će se uključiti u revijalnu košarkašku utakmicu zajedno sa poznatim sportistima i stipendistima Fonda za mlade talente.

      Aktivnosti od 17 do 19 časova pratiće di-džejevi sa O radija Gandra i Bea, koji su najavili sjajnu zabavu i druženje. Od 19 do 20 časova nastupiće DJ Marko Valentin.

      Večernji deo programa počinje u 20 časova, a na maloj bini nastupiće četiri mlada novosadska benda - Get Off My Property, Against The Odds, Self Titled, Next Kodex.

      Radio televizija Vojvodine pratiće sva današnja dešavanja, a program uživo sa Štranda biće emitovan u specijalnoj emisiji na prvom programu od 20 do 21 čas.

      Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila je 12. avgust kao Međunarodni dan mladih 2000. godine, a u Srbiji on se zvanično obeležava od 2007. godine.

      Međunarodni dan mladih ima za cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja mladih. Ove godine Ujedinjene nacije istakle su građanski aktivizam kao temu od posebnog značaja.

      Program

      17 časova - NVO sajam

      Učesnici: BalkanIDEA Novi Sad, udruženje Prevent, omladina JAZAS-a Novi Sad, Vera, ljubav, nada, OPENS2018, udruženje građana „Aktivna Fruška", FOKUS, Smeh Joga Srbija, Udruženje Remiks, Novosadski humanitarni centar, Gilda igrača, Novosadska unija srednjoškolaca, Mensa Srbije, udruženje „NS kultus", udruženje „Crvena linija", Čepom do osmeha, Centar za proizvodnju znanja i veština, Studentska unija Srbije, ESN Novi Sad, Savez studenata Medicinskog fakulteta Novi Sad, Savez izviđača Vojvodine, Novo kulturno naselje, ZELENI SKOK, ESTEK LC Novi Sad, Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS), Centar za omladinski rad – CZOR, Unija studentskih organizacija Univerziteta u Novom Sadu, Posmatrači ptica, Nacionalna asocijacija praktičara i praktičarki omladinskog rada - NAPOR, Krovna organizacija mladih Srbije - KOMS, Asocijacija Kancelarija za mlade.

      17 časova - Fond za mlade talente

      Promovisanje programa stipendiranja Fonda, mogućnosti učešća na radionicama, stručnim praksama itd. Posetioci štanda Fonda za mlade talente imaće priliku da učestvuju u kvizu, a najbolji učesnici biće nagrađeni.

      17 časova - SOFA

      Besplatne studentske i omladinske fizičke aktivnosti – joga i odbojka na pesku, na štandu će biti i oprema za proveru zdravlja.

      17 časova - Sportski savez Srbije

      Prezentacija sportova - karate, badminton, šah i sambo.

      17 časova - DJ O radija

      18 časova - Revijalna košarkaška utakmica

      Revijalna košarkaška utakmica u kojoj će učestvovati ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, poznati sportisti i stipendisti Fonda za mlade talente

      19 časova - DJ Marko Valentin

      20 časova - Koncert mladih bendova

      Get Off My Property, Against The Odds, Self Titled, Next Kodex.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)