VojvodinaCafe - Temerinska pasuljijada na čenejskom "Salašu 137"
    • Temerinska pasuljijada na čenejskom "Salašu 137"

      Čuvena Temerinska pasuljijada, odnosno "Bean festival", koja ima desetogodišnju tradiciju, ove godine će se održati 13. septembra na čenejskom "Salašu 137". Koncept festivala pasulja će ostati prepoznatljiv, ali i će biti oplemenjen novim sadržajima, pa će tako uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način, posetioci moći da uživaju u ukusima raznih jela od pasulja i ostalim specijalitetima vojvodjanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle itd.



      "Kao prateći deo pasuljijade biće organizovana "salašarska pijaca" na kojoj je moguće degustirati ili kupiti domaće prehrambene proizvode, zimnicu ili domaću rakiju i vino, a biće priredjeno i pečenje rakije, a biće moguća i degustacija vruće rakije sa kazana", rekao je Vukotić.

      Pored tradicionalnih "ravničarskih igara" koje se redovno održavaju u okviru temerinske pasuljijade, po rečima Vukotića, ovogodišnje novine u pratećem programu su: škola jahanja, vožnja fijakerom, gadjanje lukom i strelom...

      "Kotizacija za takmičare iznosi 2.000 dinara, a posebno atraktivna nagrada očekuje pobednike u takmičenju u kuvanju pasulja, jer će na poklon dobiti magare", istakao je Vukotić i dodao da će, već po tradiciji, biti priredjen kvalitetan muzički program uz veliki broj spcijalnih gostiju.

      Pored "Ekocentra Vodomar 05" organizator pasuljijade je "Salaš 137", a "Bean fest" će biti održan pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)