VojvodinaCafe - Vršačka berba grožđa do 17. do 20. septembra
    • Vršačka berba grožđa od 17. do 20. septembra

      Manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda, koja se u Vršcu proslavlja duže od pola veka, „Dani berbe grožđa“ biće 58. put održana od 17. do 20. septembra. Svi koji se odluče da u vreme trajanja ove manifestacije posete Vršac biće u prilici da probaju čuvena vršačka vina, kupe grožđa, posete podrume i vinogorje i uživaju u kulturnom, sportskom i zabavnom programu.



      Prvi u nizu događaja - „U susret Grožđebalu“, održaće se u četvrtak, 17. septembra na Vršačkom bregu, uz kobasice, vino i tamburaše, dok će u centru grada na glavnoj bini nastupiti vršački bendovi “251”, “The Hoods” i “Sigillum”.

      Svečano otvaranje biće održano u petak, 18. septembra, uz koncert Nacionalnog ansambla „Kolo“, kada će predsednik opštine Čedomir Živković predati ključeve grada Vinku Loziću, grožđebalskom gradonačelniku. Posle ove ceremonije, koncerte će održati Ana Bekuta i Marinko Rokvić.

      U subotu, 19. septembra, nastupaće “Tropiko bend” i “Riblja čorba”, dok će u nedelju, 20. septembra, posle svečanog zatvaranja i koncerta vršačkog GKUD-a „Laza Nančić“, nastupiti grupa “Bad Copy”.

      Tradicionalni programi, kao što su izložba grožđa, voća i vina, karnevalska povorka, nagradna igra „Grožđe iz aviona“, dečji maskenbal, izbor za “Mis berbe”, ulične trke, Grožđebalska gitarijada biće sastavni deo manifestacije.

      Na Trgu Svetog Teodora Vršačkog biće otvorena „Vinska ulica“, gde će osim vina „Vršačkih vinograda“ gosti moći da probaju i vina iz privatnih vršačkih podruma, kao i vina iz drugih krajeva Vojvodine i Srbije.

      Jedinstveni turistički obilazak „Put vina“ kroz vršačko vinogorje i posetu vinskim podrumima u Gudurici i ove godine biće u ponudi za sve ljubitelje dobrog vina. Kuriozitet i ove „Berbe“ biće veliki plinski roštilji na kojima posetioci mogu da ispeku grožđebalske kobasice.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      3+7 (rezultat upiši slovima)