VojvodinaCafe - 170 godina Gradske biblioteke u Novom Sadu
 • 170 godina Gradske biblioteke u Novom Sadu

  Gradska biblioteka u Novom Sadu danas i sutra prigodnim programom obeležiće 170 godina postojanja i rada, kao i 60 godina rada Dečjeg odeljenja - jedinog izdvojenog bibliotečkog odeljenja za rad sa decom i mladima. Danas u 10 časova, u Velikoj sali Mesne zajednice "Radnički", Ulica Braće Mogin 2, biće održana pozorišna predstava "U biblioteci" koju će izvesti učenici 2. i 4. razreda OŠ "Dositej Obradović" sa učiteljicom Evom Božić.  Ispred glavnom ulaza u centralni objekat Gradske biblioteke u Dunavskoj 1, u 12 časova "Haos animatori - Free team" izvešće performans "Biblioteka - kuća super informacija".

  Izložba "Tradicija koja obevezuje" biće otvorena u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u 17.30 časova, dok će u 18 časova, na sceni "Pera Dobrinović", biti održana svečana akademija.

  U četvrtak 24. septembra, u bibliotečkom ogranku "Daniko Kiš" na Limanu, učenici OŠ "Žarko Zrenjanin" družiće se sa književnicom za decu Jovanom Kulauzov Rebom.

  Povodom jubileja, Gradska biblioteka u Novom Sadu u četvrtak 24. septembra omogućava popust pri upisu od 50 procenata svim korisnicima, kao i besplatan upis za sve koji su rođeni 23. septembra.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali