VojvodinaCafe - Za dve godine NS-BG vozom za pola sata
 • Za dve godine NS-BG vozom za pola sata

  "Za dve godine, od Novog Sada do Beograda stizaće se vozom za svega pola sata", rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja očekuje da će u novembru biti potpisan i okvirni sporazum za gradnju brze pruge Beograd - Budimpešta. Otvarajući konferenciju "Železnička infrastruktura u regionu", ona je navela da ćemo "za najviše tri godine imati 500 kilometara modernizovanih pruga, na kojima će novi vozovi ići brzinom većom od 120 kilometara na čas".  Prema njenim rečima, u Srbiji više nema kredita za železnicu koji stoji, a projekti koji se realizuju, vredni 1,2 milijarde evra, najveći su poduhvat na železnici u poslednjih 40 godina.

  Zorana Mihajlović je navela da je cilj ministarstva da se udeo železničkog transporta, u ukupnom transportu u Srbiji, sa sadašnjih 30 odsto poveća na 50 odsto u narednih deset godina, prenosi Radio 021.. Kako je rekla, završetak modernizacija doneće i direktne ekonomske koristi.

  "Po kvalitetu železničke infrastrukture, Srbija je danas na 90. mestu od 140 rangiranih u izveštaju o konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma. To je bolje nego pre tri godine, kad smo bili na 102, ali daleko od onoga što želimo", navela je Zorana Mihajlović.
  Komentara 2 Komentara
  1. Avatar od Acanik
   Acanik -
   О томе се прича још кад је почео зајам за препород Србије.
  1. Avatar od Nefertiti
   Nefertiti -
   Posle izgradnje bg i ns metroa biće i 10 minuta, što predvidjam za jedno, takodje 10 minuta)))
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali