VojvodinaCafe - Nevine žrtve izbegličke krize
    • Nevine žrtve izbegličke krize i bodljikave ograde

      Srne i jeleni kojima su prirodna staništa šume na granici Mađarske, Srbije i Hrvatske naleteli su na žicu, teško se povredili i uginuli u teškim mukama, prenosi B92. Slike unesrećenih životinja je na svom profilu na Fejsbuku postavio Janoš Horvat uz komentar: "Besmislen i glup potez prouzrokovao je smrt nevinih stvorenja. Ovo su nove žrtve ograde koja neće rešiti problem jer se on mora rešavati tamo gde je nastao. Sličan horor možete viđeti i u Nacionalnom parku Dunav-Drava".



      Prostor koji je sada ograđen žicom prirodno je stanište raznih vrsta divljači koje ovuda migriraju u velikim krdima, ponekad i do 1.000 životinja odjednom.

      Inače, žilet-žica je naročito opasna vrsta bodljikave žice koja umesto uobičajenih šiljaka ima žilete koji teško ranjavaju svako biće koje se približi.

      Kada je Mađarska pokušala da nabavi žicu, neka preduzeća su odbila da je prodaju toj zemlji, uz objašnjenje da su previše okrutne i da se nikad ne koriste za sprečavanje prolaska ljudi, kao i da ograda ionako ništa neće rešiti.

      UPOZORAVAMO DA SU FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆE, te ako želite da ih pogledate, možete na ovom linku.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)