VojvodinaCafe - Novosadski Koncert godine 2015
 • Novosadski Koncert godine 2015

  Šesnaesti NS Koncert Godine biće održan u subotu 12. decembra, 22 godine posle održavanja prvog Top Plus Koncerta Godine, 1993. U subotu, 12. decembra 2015. u Velikoj dvorani SPC “Vojvodina” (SPENS) u 16 h počinje tradicionalna novosadska manifestacija na kojoj su do sada nastupale sve najvažnije grupe sa prostora sadašnje i bivše države.  Ove godine na NS Koncertu Godine, publici će se predstaviti:

  - Hladno pivo, već godinama najpopularniji i najtraženiji sastav iz regiona bivše Jugoslavije, promovisaće novi album “Dani zatvorenih vrata”, najbolji dokaz da su Zagrepčani i dalje u vrhunskoj formi;
  - Partibrejkers, legendarna grupa koja ne mora da ima poseban povod za nastup, izvešće ovom prilikom pored svima poznatih hitova i dobar deo pesama spremnih za novi, još uvek neobjavljen album “Sirotinjsko carstvo”;
  - Goblini – jedan od najtraženijih bendova na NS Koncertu Godine, čijem frontmenu Golubu, shodno nadimku kao i želji da nastupi, ni ovoga puta neće teško pasti let od pet hiljada kilometara;
  - Ritam Nereda – neuništivi zaštitni znak Novog Sada i Srbije, koji će ovom prilikom uz presek hitova promovisati i svoj novi, jedanaesti album “To nisi ti”;
  - Darkwood Dub – nakon petnaest godina odsustva sa kultne novosadske rokerske smotre, uvek aktuelni i atraktivni, naročito naoštreni za veliki povratak;
  - Orthodox Celts – najdugovečniji i bez sumnje najkvalitetniji zastupnici irske folk scene. Neponovljivo usijana atmosfera obeležava svaki njihov nastup, pa nema sumnje da je i ovog puta provod zagarantovan.

  Prvi put pred publikom NS Koncerta Godine nastupiće:

  - Mortal Kombat – metal punk bend oformljen 2009. godine, baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuju svoje viđenje modernog društva i okruženje u kojem živimo.
  - Artan Lili – band zarazne, optimistične svežine gradskog zvuka, čija je svaka do sada sukcesivno online objavljena pesma postala veliki hit.
  - Ničim izazvan – sastav koji je koncentrisan na autorsku muziku sa krajnje iskrenim tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje.
  - Piknik – Ovaj novosadski bend se ne može svrstati ni u jedan stil jer obrađuje podjednako sve, iako je u poslednje vreme tendencija naginjanja ka “tvrđem” gitarskom zvuku očigledna!

  Bend koji će otvoriti NS Koncert Godine 2015. odabraće stručni žiri nakon trećeg, novembarskog koncerta u okviru mini – festivala “Nove Snage rokenrola 2015.”
  U okviru pratećeg programa, na novosadskoj “Tribini mladih” KCNS (mestu na kojem je 1979. bend Limunovo drvo i nastupio) biće prikazan muzičko – dokumentarni film “Limunovo drvo” mladog reditelja Branka Radakovića, koji je privukao veliku pažnju u celom regionu.

  Pokrovitelj i ovog NS Koncerta Godine je Grad Novi Sad, a naša rokerska smotra je i četvrtu godinu zaredom od Uprave za kulturu dobila status događaja od značaja za Grad. U sklopu ovogodišnje manifestacije, koja je za više od dve decenije svog postojanja bila vidljiv kulturni svetionik i znatno doprinela da Novi Sad bude spreman za titule Evropske prestonice mladih i Evropske prestonice kulture, 5. novembra u Zmaj Jovinoj 22 biće svečano obeležen i proglašen Prolaz Milana Mladenovića, čime će biti ostvarena višegodišnja inicijativa NS Koncerta Godine. Prijatelj i ovogodišnje rokenrol svetkovine je kompanija Heineken Srbija.


  Dizajn za ovogodišnji NS Koncert Godine uradio je naš poznati strip crtač i gitarista grupe “Goblini” Leonid Pilipović – Leo fon Punkerstein, a za tehnički deo koncerta, kao i do sada, zadužen je novosadski Studio Berar.

  Ulaznice možete kupiti od petka, 23. oktobra online (www.gigstix.com), u prodavnici Gigstix u Pariskom magazinu, u knjižarama Vulkan i odabranim Corner shopovima širom Srbije, kao i na blagajni Spens-a u Novom Sadu. Prvih hiljadu ulaznica prodavaće se po promotivnoj ceni od 1.000 dinara. Nakon promotivnog kontingenta, ulaznice će se prodavati po ceni od 1.250 dinara za Parter i tribinu Zapad 2, kao i 1.350 dinara za tribinu Zapad 1 – sedenje. Cena ulaznica na dan koncerta (ako ih ostane u prodaji) iznosiće 1.350 dinara.

  U okviru promocije NS Koncerta Godine 2015., na zvaničnom Koncert Godine YouTube kanalu imate priliku da slušate i gledate skoro sve najznačajnije snimke sa starih NS Koncerata Godine, uključujuci mnoge legendarne nastupe (EKV, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Miladojka Youneed, Bloodbath, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi…), prvi put ekskluzivno i snimke sa NS Koncerta Godine 2013. i 2014., u full HD kvalitetu slike i stereo zvukom, kao i veliki broj starih i od zaborava sačuvanih muzičkih spotova nekadašnje NS plus produkcije (Džukele, Love Hunters, Obojeni Program, Boye, Goblini, Bjesovi, Gluve kučke, Instant Karma, stari Van Gogh) i mnogi drugi. Takođe, u arhivi imamo, zahvaljujući ljubaznosti RTV – a i kompletne snimke u visokoj rezoluciji nastupa svih izvođača sa prethodnih NS Koncerata Godine, te vam je i to na raspolaganju.

  Požurite sa kupovinom ulaznica, jer nas očekuje još jedan nezaboravan NS Koncert Godine, događaj koje se prepričava i pamti zauvek, u subotu 12. decembra 2015. sa početkom u 16h !
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali