VojvodinaCafe - "Mikini dani" 24. i 25. novembra u Pančevu
 • "Mikini dani" 24. i 25. novembra u Pančevu

  Manifestacija "Mikini dani", posvećena poznatom pesniku Miki Antiću, biće održana 24. i 25. novembra u Kulturnom centru Pančeva. Posetioci će biti u prilici da pogledaju dokumentarni film iz serije "Umetničko veče", pod nazivom "Miroslav Antić, pesnik izuzetak", prenosi Radio televizija Vojvodine.  Nakon projekcije zakazan je razgovor sa autorom Josipom Babelom, koji će voditi Nemanja Rotar, direktor Kulturnog centra i pisac romansirane biografije o Miki Antiću "Sutradan posle detinjstva".

  Druge večeri manifestacije na Sceni Kulturnog centra biće izvedena predstava "Mika" u režiji Nevene Rakočević i produkciji udruženja "Kreativni haos" iz Smedereva.

  Predstava "Mika" na jedinstven način kombinuje akrobatske veštine glumaca pozorišta "Kreativni haos" i Antićevu poeziju.

  Stihovi Mike Antića iskorišćeni su kao replike koje pogađaju samu suštinu njegovog stvaralaštva, a pojačani su scenskim pokretom.

  U predstavi igraju Stefan Nikolić, Nevena Rakočević i Uroš Pavlović, a premijeru je imala u junu prošle godine u Centru za kulturu Smederevo.

  Ulaz na sve programe je besplatan.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali