VojvodinaCafe - Peti međunarodni festival hurki i kobasica
 • Peti međunarodni festival hurki i kobasica

  Međunarodni festival hurki i kobasica u Adorjanu kod Kanjiže biće održan po peti put u subotu 28. novembra. Domaćini očekuju da će se kao i prethodnih godina na velikoj gozbi i zabavi naći oko 10.000 gostiju iz naše zemlje i inostranstva, a za sve koji dođu organizatori su obezbedili besplatno degustriranje kobasica i hurki, specijaliteta od iznutrica i mesa nalik kobasici.  Predsednik MZ Adorjan Čaba Boršoš saopštio je da se za takmičenje u spravljanju hurki i kobasica prijavilo više od 80 ekipa iz Srbije, Mađarske i Slovačke.

  Petočlane ekipe će na rapolaganju imati po pet kilograma mesa i iznutrica, a njihovo umeće u spravljanju ovih specijaliteta sa svinjokolja ocenjivaće međunarodni žiri.

  Manifestacija počinje u sedam sati ujutro prikazivanjem tradicionalnog svinjokolja, a spravljanje hurki i kobasica potrajaće do 14 sati uz muziku svadbarskih orkestara.

  - Sve posetioce besplatno ćemo počastiti sa 10.000 komada pečenih hurki i kobasica. Biće pripremljeno 8.500 komada kobasica i 1.500 hurki. Mada je običaj da se na disnotorskim gozbama obično hvale hurke, znamo iz iskustva da bolju prođu imaju kobasice – kaže Čaba Boršoš.

  Pod šatrom koja će natkriti 3.000 kvadratnih metara, od 16.30 sati koncert priređuje Zvonko Bogdan, a od 19,30 poznati mađarski sastav „Eda“.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali