VojvodinaCafe - Sve što treba da znate o Koncertu godine 2015
    • Sve što treba da znate o Koncertu godine 2015

      Hladno pivo, Goblini, Partibrejkersi, Artan Lili, Darkwood dub, Ničim izazvan, Piknik, Orthodox Celts, Ritam nereda i Mortal Kombat bendovi su koji će nastupiti na ovogodišnjem 16. Koncertu godine, u subotu 12. decembra. Tradicionalna manifestacija na kojoj su do sada svirale sve najvažnije domaće grupe, počeće u 16 časova u Velikoj dvorani Spensa. Otvoriće je Putrid Blood, bend koji je odabrao stručni žiri nakon trećeg, novembarskog koncerta u okviru mini festivala "Nove Snage rokenrola 2015."



      U 16.30 nastupa Piknik, novosadski bend "tvrđeg" zvuka - 'hard-core, punk, pop-rock, thrash metal, electro industrial, social comedy', a Miroslav Majkić iz tog sastava kaže da će, budući da nastupaju pred treznom publikom, u samom startu zagrejati atmosferu.

      Sledi Ničim izazvan (17.05) koji će prvi put nastupiti na Koncertu godine, bend koncentrisan na autorsku muziku sa tekstovima inspirisanim ljubavlju, životom, raznim unutrašnjim dilemama, sukobima i svakodnevicom, koja se krije iza banalnosti koja nas okružuje. "Velika nam je čast što ćemo svirati sa takvim imenima, a naše je da to opravdamo", kaže frontmen Boris Bakalov.

      U 17.50 nastupiće Artan Lili, bend optimistično svežeg rok zvuka, koji "zaraze" na prvo slušanje, takođe prvi put na ovoj manifestaciji.

      Od 18.35 sviraće Mortal Kombat, metal pank bend baziran na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima, a basista Miloš Georgijević kaže da im je ovo najveći nastup do sada u Novom Sadu.

      Orthodox Celts svira od 19.10, najdugovečniji i najkvalitetniji zastupnici irske folk scene, koji nisu strani ljubiteljima Koncerta godine, a uz njih je sasvim sigurno zagarantovano usijanje atmosfere, da bi se nadovezao Darkwood Dub, nastupom u 20.10 sati. Pevač Dejan Vuča Vučetić kaže da su nakon petnaest godina odsustva sa novosadske rokerske smotre, posebno naoštreni za veliki povratak.

      Od 21.10 svira Ritam nereda, koji će uz presek hitova promovisati i novi, jedanaesti album "To nisi ti". "Mi smo ovde domaćini, jer smo najviše svirali na Koncertu godine, te očekujemo pun Spens i sjajnu masu", optimističan je gitarista i pevač Boban Petronić.

      U 22.10 sviraju fantastični šabački pankeri Goblini, omiljeni bend publici sa Koncerta godine, a frontmenu Branku Goluboviću Golubu, ni ovoga puta neće teško pasti let od pet hiljada kilometara. Bas gitarista Vladislav Kokotović kaže da im je uvek bilo bitno da krajem godine sviraju na toj manifestaciji. "Drago nam je što Koncert godine i dalje postoji i postala nam je tradicija da u Novom Sadu zaokružimo godinu", navodi Kokotović.

      Partibrejkersi sviraju u 23.20, a frontmen Zoran Kostić Cane najavljuje, pored poznatih hitova i mnogo novih pesama sa još uvek neobjavljenog albuma "Sirotinjsko carstvo".

      Manifestaciju će zatvoriti Hladno pivo, već godinama najpopularniji i najtraženiji sastav iz regiona. Frontmen Milan Kekin kaže da će ovog puta promovisati novi album "Dani zatvorenih vrata", a da nisu želeli da organizuju solistički koncert jer su čekali upravo Koncert godine. "Treći put nastupamo, moraćemo sve da stisnemo u sat i po. Apelujemo na publiku da sačuvaju snagu i za nas, da se ne potroše, a mi ćemo to poverenje sigurno opravdati. Zato i nismo radili solo koncert, čekajući ovaj događaj", objašnjava Kekin.

      Ulaznice su već u prodaji na blagajni Spensa, u prodavnici "Gigstix" u Pariskom magazinu, u knjižarama Vulkan i "Corner" prodavnicama. Promo ulaznice po ceni od 1.000 dinara su rasprodate. Sada su 1.250 dinara za parter i tribinu Zapad 2, a 1.350 za tribinu Zapad 1, za sedenje. Cena ulaznica na dan koncerta biće 1.350 dinara. Do sada je prodato preko 4.500 karata.

      Satnica:

      16.00 – Putrid Blood
      16.30 – Piknik
      17.05 – Ničim izazvan
      17.50 – Artan Lili
      18.35 – Mortal Kombat
      19.20 – Orthodox Celts
      20.10 – Darkwood Dub
      21.10 – Ritam nereda
      22.10 – Goblini
      23.20 – Partibrejkers
      00.40 – Hladno pivo
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)