VojvodinaCafe - Međunarodna nedelja pevanja - Cantat
 • Međunarodna nedelja pevanja - Cantat

  Cantat Novi Sad vas, u saradnji sa "Europa Cantat" i pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, poziva na Međunarodnu nedelju horskog pevanja od 22. do 28. avgusta 2011. godine.  Međunarodna nedelja pevanja - Cantat Novi Sad je otvorena za svakoga ko voli i zna da peva, i stare i mlade, i početnike i one koji vladaju pevačkom i veštinom čitanja nota.

  U programu i organizaciji Cantat Novi Sad prepoznaćete standarde "Europa Cantat" kojima se ovakvi festivali izdvajaju od većine međunarodnih događaja. "Europa Cantat", koju predstavlja više od milion pevača,a koja sarađuje sa više od dvadeset miliona pevača, dirigenata i kompozitora, garant je uspeha prve Međunarodne nedelje pevanja u Novom Sadu.Program Cantat Novi Sad je podeljen u pet radionica i obuhvata evropsku, američku, šou, južnoslovensku i muziku kompozitora Stevana St. Mokranjca. Kroz kvalitetno osmišljene radionice dirigenti Peter Dejans,Marjorie Malone, Dwight Jordan, Stanko Šepić i Miloje Nikolić će oživeti dela domaćih i stranih kompozitora.

  - Smatram ga veoma interesantnim i zadivljen sam kombinacijomdobrih radionica međunarodnog karaktera i njihovog repertoara s jedne strane ionih lokalnog karaktera s druge strane. Veoma je važno za "Europa Cantat" da ponudi nešto za lokalne pevače, dakle pevače iz zemlje domaćina, kao i da ponudi zanimljive sadržaje za inostrane pevače. Tako će neko, ko dodje u Srbiju, imati priliku da se susretne sa prelepom horskom crkvenom muzikom, etno muzikom svih vaših država u regiji, a pevači iz Srbije će imati šansu da nauče mnogo novih stvari o šou hor, spiritualnoj muzici i veoma dobrom programu horske zapadnoevropske muzike XX veka. Mislim da je reč o veoma dobroj kombinaciji.

  Zajedničko pevanje (Open singing) koje povezuje sve učesnike radionica i publiku u jedan hor, biće organizovano svako veče od 22.-28. avgusta, u centru Novog Sada, a na Petrovaradinskoj tvrđavi će se održati završno - Gala veče.

  http://www.cantatnovisad.org/index-sr.html
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Meggy
   Meggy -
   Attending
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali