VojvodinaCafe - Grafit protiv rijalitija osvanuo u Banatiću
    • Grafit protiv rijalitija osvanuo u Banatiću

      Grafit protiv Farme, Parova i Velikog brata, popularnih rijaliti programa koji se emituju na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, osvanuo je u novosadskom naselju Banatić. Omladina DSS poslala je slikovitu poruku "Rijaliti TV Kanalizacija" u Ulice Pariske komune, aludirajući na sadržaj ovih serijala. Već nekoliko meseci traje tihi apel dela javosti protiv rijaliti programa, koji se svake godine emituju mahom na nacionalnim televizijama, prenosi novosadski radio 021.



      Podsetimo da je Regulatorno telo za elektronske medije sredinom novembra donelo odluku o zabrani emitovanja svih rijaliti programa u Srbiji pre 23 časa, a koja stupa na snagu 1. januara. REM je takvu odluku doneo jer emiteri nisu odgovarali na opomene i preporuke da svoje rijalitije prilagode uzrastu od 12 godina.

      Javnost je uzburkala i vest da osnovni javni tužilac u Mladenovcu Dragan Jovanović, koji je inicirao obustavu emitovanja Farme i pokrenuo istragu protiv Kristijana Golubovića zbog nasilja, nije reizabran na tu funkciju.

      Upravo zbog odluke REM-a je čelnik TV Hepi Milomir Marić saopštio da neće odustati od koncepta rijalitija, koji je ovoj televiziji doneo gledanost, te da će celodnevni program televizije uključivati učesnike Parova, koji će dobijati i emisije posvećene njima. Time bi se praktično čitav dan emitovao neki tip rijaliti programa. Programe bi vodili učesnici rijalitija, Tijana Ajfon i Zmaj od Šipova.

      Stav REM-a po ovom pitanju još uvek nije poznat, ali su pojedini stanovnici Banatića rekli svoje.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      8-6 (rezultat upiši slovima)