VojvodinaCafe - Protest protiv petardi u Novom Sadu
 • Protest protiv petardi u Novom Sadu

  Grupa građana "Dva minuta tišine" okupila se danas sa svima onima koji su želeli da prenesu poruku o opasnosti koja može da se dogodi po ljude, kućne ljubimce, ali i životnu sredinu usled neadekvatne upotrebe petardi i ostalih pirotehničkih sredstava. Tačno u 15 časova novosadskim Trgom slobode zavladala je tišina na dva minuta, kao apel na sugrađane da se prestane sa korišćenjem petardi i ostalih pirotehničkih sredstava. Bilo je i onih koji su došli sa svojim kućnim ljubimcima.  Građanska inicijativa "Dva minuta tišine", četvrti put se okupila i kako kažu, neće stati sve dok se aktuelni zakon o upotrebi pirotehničkih sredstava ne počne adekvatno sprovoditi.

  "Inicijativa koju bi trebalo da preduzmemo je ta da uputimo apel gradonačelniku, da uputimo apel nadležnima, da i ovaj Zakon koji već postoji, koji reguliše zabranu upotrebe petardi, da počne da se primenjuje, jer nisu problem zakoni, doneće novi zakon, ali je problem što se ne sprovodi", izjavio je Vladimir Jovanović.

  Grupa građana rekla je da nas očekuju još dva praznika u kojima će se koristiti petarde i ostala pirotehnička sredstva, te da će oni i tada nastaviti da izlaze kako bi ukazali njihovu opasnost, prvenstveno zbog najmlađih, potom i kućnih ljubimaca, ali i životne sredine.

  Protest "Stop petardama" trajaće do 15. januara.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali