VojvodinaCafe - Počinje izgradnja bazena u Sremskoj Mitrovici
 • Počinje izgradnja bazena u Sremskoj Mitrovici

  Ispunjeni su svi uslovi za jednu od najvećih investicija u Sremu, a već od sledeće nedelje počinje izgradnja bazena. Zemljište na kojem je predviđena izgradnja gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici, AP Vojvodina predala je u vlasništvi gradu, pa su se sada stekli svi uslovi za početak jednog od najvećih projekata u ovoj godini, vrednog oko 120 miliona dinara, prenosi novosadski radio 021.  Kako očekuju nadležni u lokalnoj samoupravi, ceo posao treba da bude okončan do kraja godine.

  Potpisivanjem ugovora o predaji zemljišta u javnoj svojini Vojvodine, gradu Sremska Mitrovica, stvoreni su uslovi za početak izgradnje bazena koja je prvobitno bila predviđena za novembar 2015. godine. Dokument o prodaji zemljišta, za koji je Mitrovica u pokrajinski budžet prebacila 3,5 miliona dinara, potpisali su predsednik Vlade Bojan Pajtić i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

  - Iduće nedelje počeće pripremni radovi. Koristiće se geotermalna voda, čime će bazen imati ogromnu energetsku efikasnost i biće jedan od primera kako treba racionalno koristiti bazene u celoj Srbiji - rekao je gradonačelnik Nedimović.

  JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" u proteklih šest meseci pripremilo je dokumentaciju, a sada su načinjeni poslednji koraci ka dobijanju građevinske dozvole.

  - Građani će dobiti standardni bazen, 25 metara dužine, 12,5 metara širine i 1,8 metara dubine, što omogućava da se igra vaterpolo, kao i razne plivačke manifestacije - naglasio je direktor Direkcije Vladimir Sanader.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali