VojvodinaCafe - Putujete za BG vozom i stigli ste do Prokopa, a šta dalje?
 • Putujete za BG vozom i stigli ste do Prokopa, a šta dalje?

  Već prvog dana po otvaranju nove železničke stanice Prokop, Novosađani koji su pristizali bili su potpuno zbunjeni jer nisu znali kojim prevozom da nastave put po gradu. Železnička stanica Beograd - Centar, koja je pre dva dana svečano otvorena, još nije usaglašena sa mrežom gradskog prevoza, pa se do nje može doći uglavnom presedanjem u dva-tri autobusa ili trolejbusa, dodatnim korišćenjem BG voza ili kraćim pešačenjem, prenosi radio 021.  Naime, direktno do Prokopa zasada saobraća samo minibus na liniji 34, ali je mali problem što on ne ide ka centru grada, nego preko Banjice i Dedinja vozi ka Kanarevom brdu i Miljakovcu. Radnim danom saobraća na 25, a vikendom na čak 50 minuta.

  Oni koji sa nove železničke stanici idu u neki drugi deo prestonice na raspolaganju imaju trolejbuse 40 i 41 i to do Zvezdare i Studentskog trga. Najbliža stanica ovih linija je, međutim, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, preko puta "Kuće cveća", a do Prokopa je potrebno desetak minuta hoda i to stepenicama i prolazima pored stambenih zgrada. Trolejbusi saobraćaju znatno češće od minibuseva, na svakih šest do sedam minuta, ali je do perona potrebno nositi torbe niz stepenice.

  Treća, još teža i duža varijanta je autobuska stanica na auto-putu gde staju vozila sa linija 17, 18, 46 i 55, ali do kojih je potrebno prepešačiti skoro čitav kilometar. Ljudi koje su novinari zatekli na železničkoj stanici nadaju se da će se, uskoro, otvoriti nove linije gradskog prevoza.

  Građani da se snalaze posle 23 sata

  Oni koji se ka novoj železničkoj stanici Beograd - Centar zapute posle 23 časa ili tada stignu na nju nemaju na raspolaganju nijednu liniju gradskog prevoza. Prvi polazak minibusa 34 je u 6.25, a poslednji u 22.50. Slična situacija je i sa trolejbusima koji kreću u 5.30 ujutru, a završavaju svoju vožnju u 23 časa.

  "Kako bi stanica bila kompletno funkcionalna, neophodno je da se uvede još gradskih autobusa koji će saobraćati do ove lokacije. Odavde moram da stignem do Glavne autobuske stanice, a nemam nijedan prevoz do tamo", kaže za Novosti Momir J, koji je doputovao vozom iz Novog Sada i sišao na Prokopu.

  Građani kojima se od stanice Beograd - Centar ne mili da se penju uz stepenice, kako bi ušli u trolejbus, imaju opciju i da putuju BG vozom. Sa Prokopa, na svakih 15 minuta, mogu do Karađorđevog parka ili Vukovog spomenika.

  Postavljeno malo putokaza

  Prvi putnici koji su u sredu koristili železničku stanicu smatraju da je još dosta posla ostalo nedovršeno.

  "Nije jasno obeleženo mesto gde se mogu kupiti karte, a trebalo mi je i dosta vremena da pređem sa jednog na drugi peron, jer nema putokaza. Nema ni jasne oznake gde je izlaz, a gde toalet", požalio se jedan od putnika.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali