VojvodinaCafe - Svečano otvoren "parking u blatu" u Novom Sadu
 • Svečano otvoren "parking u blatu" u Novom Sadu

  Funkcioneri novosadskog “Parking servisa” i “Matice srpske” otvorili su neasfaltirani parking iza zgrade najstarije srpske kulturne i naučne ustanove. Zemljani parking je svečano pušten u upotrebu, a na otvaranju su bili predsednik “Matice srpske” Dragan Stanić i direktor “Parking servisa” Stevan Lugonja. Tako je nakon svečanog otvaranja točilice za gas, gradilišta za semafor, osveštavanja vode iz cisterne i ostalih bizarnih događaja u Novom Sadu ove nedelje niz nastavljen.  Parking će biti pod naplatom, bez obzira na to što je samo posut šljunkom.

  Privemeno parkiralište ima 100 parking mesta, parkiranje će se naplaćivati u skladu sa tarifom za belu zonu - sat parkiranja će koštati 30 dinara, a na ovom parkiralištu važiće i dnevna karta po ceni od 100 dinara. Radovi su koštali oko tri miliona dinara.

  Nekoliko saobraćajnih znakova na ulazu u parking, dve sijalice i šljunak posut po parceli iza Matice srpske bili su dovoljan povod da Javno preduzeće Parking servis to predstavi kao značajnu investiciju za Grad.

  Na svečanoj ceremoniji otavranja parkinga posutog šljunkom, govorio je i prvi čovek Matice srpske. On kaže da u tome ne vidi ništa sporno, a da je za ustanovu ovo veoma značajno, jer će ubiranjem dela prihoda od parkinga nadomestiti rupe u budžetu, koje su nastale kresanjem ovogodišnjeg budžeta

  "Budući da je ovaj prostor bio nama na raspolaganju zašto ne bismo od toga napravili dobit za građane, a samim tim i za Maticu srpsku", kaže Stanić.

  Stanić kaže da ne smatra da je Matica zloupotrebljena u političke svrhe, imajući u vidu da je pomenuti parking otvoren u jeku predizborne kampanje. S druge strane, medisjki radnici smatraju da je ovim nastavljen niz bizarnih događaja u Novom Sadu, koje predvode političari.

  “S obzirom na to da smo dobili još jedan parking u blatu, u samom centru Novog Sada, to za mene znači da se Novi Sad sve više i više gura u blato", kaže predsednik NDNV Dinko Gruhonjić.

  Preteča parkinga iza Matice srpske je onaj kod Pošte u Novom Sadu. I posle nekoliko godina je neuređen, na njemu su deponije, parking je u blatu, ali pod naplatom.

  Novosađani su ogorčeni, jer svoje automobile parkiraju u blatu, a tu uslugu Parking servisa plaćaju po satu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali