VojvodinaCafe - Ruši se "Mala pečurka" na Limanu III
 • Ruši se "Mala pečurka" na Limanu III

  Benzinska pumpa kod Limanske pijace, poznatija i kao "Mala pečurka" uskoro će biti srušena i na njenom mestu će nići nova benzinska stanica. Saglasnost na uklanjanje pumpe sa specifičnim izgledom, nalik već srušenoj Velikoj pečurki u ulici Maksima Gorkog, daće u ćetvrtak odbornici na Skupštini grada usvajanjem plana detaljne regulacije ovog dela Limana, prenosi novosadski radio 021.  Kako se navodi u planu, nova pumpa će zadržati približnu površinu kao i sadašnja, ali će biti potpuno drugačijeg izgleda i verovatno će biti nalik pumpama koje Gaspromnjft (NIS) gradi u Srbiji.

  Podsetimo, rušenje pumpe "Velika pečurka" septembra 2014. godine izazvalo je veliki broj negativnih komentara građana jer je srušen jedan od prepoznatljivih simbola grada. Ta pumpa je, kada je sagrađena 1976. godine, bila značajno arhitektonsko i građevinsko delo sa prečnikom nadstrešnice od 25 metara, koje je svojim dizajnom i funkcionalnošću bilo revolucionarno rešenje u tadašnjoj Jugoslaviji.

  Ubrzo nakon gradnje Velike pečurke, sedamdesetih godina je tokom gradnje limanskih kvartova sagrađena i Mala pečurka, koja će nakon što Skupština odobri urbanistički plan ubrzo biti srušena.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali