VojvodinaCafe - Izgradnja obilaznice oko Subotice daleko od završetka
 • Izgradnja obilaznice oko Subotice daleko od završetka

  Manje gužve bilo bi u vojvođanskim gradovima kada bi se izgradile zaobilaznice, jer bi to doprinelo i izmeštanju kamiona iz centra. Kada je reč o Subotici, generalni plan regulacije grada predviđa izgradnju saobraćajnih prstenova oko grada. Teretni saobraćaj u centru Subotice jedan je od najvećih problema u gradu na severu Vojvodine. Konačno rešenje dala bi izgradnja zaobilaznice oko Subotice, ali taj posao je još uvek daleko od završetka.  Šleperi u centru Subotice više nikoga ne iznenađuju. To je pojava sa kojom se Subotičani svakodnevno suočavaju i koja im na razne načine ugrožava bezbednost.

  Grad je pre nekoliko godina zabranio teškim kamionima da saobraćaju od raskrsnice kod hotela Patrija do Zagrebačke ulice, ali je praksa pokazala da se ta odluka često ne poštuje. Građani su revoltirani.

  "Povećanje prisustva saobraćajne policije verovatno bi poboljšalo sliku bezbednosti. Ta vozila, osim što ugoržavaju bezbednost u saobraćaju, utiču na buku i na zagađenost vazduha, smanjuju i protočnost ulica u centru raskrsnice", ukazuje Roland Eper, predsednik Odbora za bezbednost saobraćaja u Subotici.

  Konačno rešenje problema doneće izgradnja zaobilaznice oko Subotice, ali radovi na tom, takozvanom Y-kraku, traju već godinama i ne nazire im se kraj.

  "Nadamo se da će stvarno ove godine, ili što pre da se to napravi. To bi u mnogome povećalo bezbednost saobraćaja i rasteretilo bi centar Subotice, što se tiče saobraćaj", dodaje Eper.

  U Subotici se razmišlja i o postavljanju posebnih uređaja pored već postojećih kamera koji bi identifikovali one vozače kamiona koji ne poštuju ranije pomenutu gradsku odluku o zabrani saobraćaja u jednom delu centra, ali zbog nedostatka sredstava u gradskom budžetu u ovome trenutku nije realno da će jedna takva ideja zaživeti u skorije vreme, prenosi RTV.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali