VojvodinaCafe - Izgradnja depoa za održavanje vozova u Zrenjaninu
 • Izgradnja depoa za održavanje vozova u Zrenjaninu

  U središtu Srednjobanatskog upravnog okruga 15. marta će biti potpisan Protokol između Grada Zrenjanina i Železnice Srbije o izgradnji depoa u svrhu održavanja vozova, izjavio je načelnik tog okruga i funkcioner SNS-a Dušan Šijan. On je na konferenciji za novinare rekao da je posle 40 godina obezbeđeno pet novih ruskih vozova koji će saobraćati na prugama Banata, pri čemu su dva u upotrebi, a u narednom periodu će u saobraćaj biti uključena i preostala tri voza, prenosi RTV.  U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga 15. marta će biti potpisan Protokol između Grada Zrenjanina i Železnice Srbije za izgradnju depoa u svrhu održavanja ovih vozova. Jedan od uslova koji Srbija mora da ispuni, za kupovinu 27 novih dizel vozova, jesu ovlašteni serviseri koji će biti smešteni u našem gradu i Lapovu", naveo je Šijan, saopšteno je iz zrenjaninskog SNS-a.

  Najavio je, takođe, da će istog dana biti potpisan i sporazum Grada Zrenjanina i Javnog preduzeća ''Infrastruktura železnice'' o izgradnji 1 700 metara pruge od Fabrike stanice do industrijske zone.

  "Na taj način ćemo ovaj deo grada učiniti još atraktivnijim. Potrebno je napomenuti da će potpisivanjem protokola između Grada Zrenjanina, Opština Sečanj i Novi Bečej od 15. marta biti obezbeđeno subvencionisanje đačkih, penzionerskih i radničkih mesečnih karata", istakao je Šijan i ujedno apelovao na građane da čuvaju ove vozove, jer svaki poseduje video nadzor, a kako je naveo, svako ko učini bilo kakvu materijalnu štetu će biti zakonski sankcionisan.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali