VojvodinaCafe - Počeo sa radom azil za pse u Subotici
 • Počeo sa radom azil za pse u Subotici

  U Subotici je počeo sa radom gradski azil za pse. Dozvolu za probni rad su dobili na godinu dana, a očekuje se da za dve nedelje počne sa radom i služba za hvatanje napuštenih pasa i mačaka. U rekonstrukciju objekta uloženo je 15 miliona dinara. Kompleks za napuštene pse i mačke lutalice prostire se na 5.300 kvadratnih metara. U nečistom delu kompleksa rekonstruisano je 50 boksova za pse, a sam objekat prostire se 2.300 kvadratnih metara i uređen je po evropskim standardima.  "Sve je uređeno sa standardima i zakonima o dobrobiti životinja i veterinarskim potrebama za životinje. Čelična krovna konstrukcija je od termoizolovanih panel ploča. U ovaj deo koji je urađen koštao je oko 5,4 miliona dinara", rekao je Veselin Šuković, tehnički direktor JKP "Čistoća i zelenilo".

  Grad mora da sarađuje sa udruženjima za zaštitu životinja i bez obzira na kritike, mnogo nam je pomogao i azil "Aleks", ocenio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

  "Mislim da realno za jedno dve do tri godine više nećemo imati problema sa psima lutalicama. Za grad će biti još jedan veliki izazov da organizujemo hvatanje, sterilisanje i čipovanje lutalica", dodaje Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

  Uskoro će nadležno preduzeće da raspiše tender za drugu fazu radova u vrednosti od 8,5 miliona dinara, koja predviđa izgradnju prostora za mačke, kao i dela za bolesne pse. U azilu se trenutno nalazi 79 pasa. Pre godinu dana bilo ih je 196, ali je zahvaljujući programu udomljavanja taj broj značajno smanjen.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali