VojvodinaCafe - Koncert povodom 40 godina rada Aleksandra Dujina
 • Koncert povodom 40 godina rada Aleksandra Dujina

  Aleksandar Dujin, proslavljeni džez pijanista ove godine obeležava 40 godina autorskog rada i tim povodom održaće 8. maja u 20 časova koncert u Sinagogi u Novom Sadu. Publika će imati priliku da čuje novo CD izdanje "My Jazz Way" sa kolekcijom autorskih pesama nastalih u periodu od 1976. godine pa do danas, koje je Dujin izdao u martu mesecu. Kao kompozitor, aranžer i izvođač ovim CD izdanjem i koncertom zaokružiće četiri decenije autorskog i profesionalnog rada.  Krajem 2015. godine okupio je kvartet vrhunskih muzičara (Aleksandar Dujin - klavir, Petar Radmilović - bubanj, Bunford Gabor - saksofon, Branimir Marković - bas gitara) koji se po svom muzičkom opredeljenju u potpunosti uklapaju u muzički koncept My Jazz Way programa, koji je u februaru mesecu premijerno izveden u Hrvatskoj, u Splitu.

  Aleksandar Dujin jedan je od najpopularnijih ovdašnjih džez pijanista i kompozitora, kako zbog svoje autorske muzike, tako i brojnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Četiri decenije formira džez scenu Vojvodine, a "Meta sekcija", "Kalifornija" i bečki sastav "Ado Ado" neki su od bendova u kojima je svirao i razvijao svoj stil. U Nemačkoj 1997. godine objavljuje album "Wheels Around the World", a iste godine formira i omladinski Big Bend. U svojoj muzičkoj karijeri kombinovao je i igrao se sa različitim žanrovima, od mejnstrima, preko latino zvuka i modernog džeza, dajući svakom svoj prepoznatljiv i jedinstven stil.

  Ulaznice se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada, a moguće su i on line rezervacije na sajtu www.muzickaomladina.org.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali