VojvodinaCafe - Počele pripreme za paradu u Zrenjaninu
 • Počele pripreme za vojnu paradu u Zrenjaninu

  9. maja u centru Zrenjanina biće obeležen Dan Vojske Srbije i Dan pobede. Oko 1300 vojnika danas je započelo sa završnim pripremama za paradu. Obeležavanje dana Vojske Srbije i Dana pobede zakazano je za ponedeljak u podne u centru grada Zrenjanina. Iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poručuju da se pripremaju sa do sada još neviđenim programom.  "Građani će imati priliku da uživaju u svečanom defileu pešadijskih jedinica ministarstva odbrane vojske Srbije, zatim u naletima avijacije ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane. Takođe će biti prikazana plovna sredstva rečne flotile koja će moći da se obiđu. Ovde na Trgu Slobode biće prikazana vozila i modernizovana oprema i naoružanje Vojske Srbije", kaže kapetan korvete Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

  Na vojnoj paradi ove godine pored profesionalnih vojnika učestvovaće i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

  Vojnik dobrovoljac, Milan Mirković kaže: "To je čast. Nije bilo skoro da vojnici dobrovoljci gaze strojevi korak tako da je svima nama to lepo i baš prija. Naporno je ali radi se".

  Studenti Vojne akademije sa nestrpljenjem očekuju Vojnu paradu i marširanje rame uz rame sa visokim oficirima vojske.

  "Ja sam, pre svega, jako ponosna što ćemo učestvovati u ovoj paradi. Mnogi oficiri nikada nisu učestvovali ovde a mi smo kadeti druge godine i imamo priliku da učestvujemo. Jako mi je drago što sam tu", kaže kadetkinja Jelena Zafirović, student Vojne akademije.

  U ponedeljak za vreme centralne proslave Dana Vojske Srbije i Dana pobede, zbog dolaska visokih zvanica, očekuje se zatvaranje saobraćaja u pojedinim ulicama grada Zrenjanina. Građani koji žele da prisustvuju paradi mogu to učiniti na za to predviđenim mestima u centru grada, prenosi RTV.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali