VojvodinaCafe - Otvoren lektorat za hindi jezik u Novom Sadu
 • Otvoren lektorat za hindi jezik u Novom Sadu

  Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu otvoren je lektorat za hindi jezik, saopštila je Ambasada Indije u Beogradu. Memorandum o razumevanju (MoR) za postavljanje nastavnika za hindi jezik na Filozofskom fakultetu potpisan je danas između Indijskog saveta za kulturnu saradnju (IČR ) iz Nju Delhija i fakulteta. Memorandum su potpisale ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan u ime IČR-a i dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Ivana Živančević-Sekeruš.  Prema uslovima sporazuma, IČR će izaslati nastavnika hindi jezika i snositi troškove njegove plate i avionskog prevoza.

  Nastavnik hindi jezika će držati nastavu prema nastavnom planu i programu Filozofskog fakulteta i učestvovati u ostalim aktivnostima poput seminara, konferencija, sastanaka i slično, u skladu sa dogovorom između fakulteta i nastavnika. MoR će biti na snazi narednih pet godina.

  Otvaranje lektorata za hindi jezik može se smatrati velikim korakom u propagiranju studija vezanih za Indiju u Srbiji, kao i priliku da srpski studenti nauče hindi jezik u Srbiji, a doprineće i podsticanju i jačanju akademskih i kulturnih veza između Srbije i Indije, i pomoći srpskim studentima da uvećaju svoje znanje i obaveštenost o Indiji, navedeno je u saopštenju.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali