VojvodinaCafe - Skup podrške zaposlenima na RTV-u
 • Skup podrške zaposlenima na RTV-u

  Skup podrške zaposlenima na Radio televiziji Vojvodine održaće se sutra ispred Studija M kod Dunavskog parka. U pozivu pokreta "Podrži RTV" se navodi da skup organizuju predstavnici civilnog sektora, zaposleni na RTV-u, novinari drugih redakcija i građani, kako bi stali u odbranu programa javnog servisa Vojvodine i urednika i voditelja Informativnog programa koji su smenjeni preko noći bez ikakvog obrazloženja, prenosi novosadski radio 021.rs.  Pokret "Podrži RTV" je pozvao sve koji žele da se pridruže da im se jave na mail [email protected], kao i da ih prate preko fejsbuk stranice. Organizatori protesta su napravili i elektronsku peticiju gde građani mogu da daju podršku RTV-u. Mnogi su i preko video portala You Tube dali podršku RTV-u.

  Podsetimo da je pre nekoliko dana Upravni odbor promenio skoro celokupno rukovodstvo RTV-a i da su smenjeni urednici koji su do sada vodili informativni program, dok su sa mesta voditelja uklonjeni skoro svi koji su tu radili proteklih godina.

  U međuvremenu pismo podrške smenjenim radnicima RTV-a potpisalo je više od 110 zaposlenih na ovoj televiziji. Oni u pismu javnosti zahtevaju da se smenjeni urednici, novinari i prezenteri hitno vrate na radna mesta jer rukovodstvo koje se nalazi u v. d. statusu, dakle koje nije izabrano na konkursu i predstavlja samo prelazno rešenje, nije imalo pravo na poteze koje je povuklo.

  Protest će početi u 19 časova.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali