VojvodinaCafe - Regata "Vode Vojvodine" krenula je na put dug
 • Regata "Vode Vojvodine" krenula je na put dug

  Osma po redu regata „Vode Vojvodine“ isplovila je iz Novog Sada na desetodnevno krstarenje ravnicom, i trajaće do 3. jula. Polazak regate obeležen je prolaskom brodova kroz novosadsku prevodnicu koja spaja Dunav i kanal Dunav-Tisa-Dunav. Regata „Vode Vojvodine“ krenula je na put dug 300 kilometara duž kanala Bačke i Dunavom, na kružnoj ruti Novi Sad-Bački Petrovac-Odžaci-Srpski Miletić-Sombor-Bezdan-Sombor-Karavukovo-Bačko Novo Selo-Novi Sad.  JVP „Vode Vojvodine“ tradicionalno organizuje regatu povodom 29. juna – Dana Dunava, i ona je jedna od najvećih višednevnih rekreativnih plovidbi u našoj zemlji. U regati ove godine učestvuje oko 80 brodova, sa više od 200 članova posade.

  - Među panonskim mornarima je i oko četrdesetoro dece školskog i predškolskog uzrasta. Domaćim nautičarima, uglavnom iz Novog Sada i Beograda, pridružili su se i učesnici iz inostranstva – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Holandije – kažu u „Vodama Vojvodine“ .

  Ovogodišnjom regatom se obeležava i 160 godina prevodnice Bezdan, objekta industrijske baštine na vojvođanskim kanalima na kom je prvi put u Evropi primenjeno podvodno betoniranje.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali