VojvodinaCafe - Izgradnja biciklističkih staza u Zrenjaninu
 • Izgradnja biciklističkih staza u Zrenjaninu

  Veliki broj Zrenjaninaca redovno koristi bicikl, ne samo za rekreaciju, već i za odlazak na posao, do ambulatne, pijace, ili u školu. Nadležni u Zrenjaninu kažu da se u prethodnom periodu dosta radilo na sređivanju postojećih i izgradnji novih biciklističkih staza. Od nedavno građani mogu da koriste i novoizgrađenu stazu u naselju Bebersko, koja će umnogome doprineti bezbednosti i biciklista i pešaka.  U Direkciji za izgradnju i uređenje grada kažu da je prethodne dve godine rekonstruisano 12 kilometara bicikilističkih staza u Zrenjaninu i prema naseljenim mestima.

  Podsećaju da je u okviru prekogranične saradnje sa Rumunijom, izgrađen deo biciklističke staze do Kleka, koja je, uz deo staze prema Aradcu, dobila i rasvetu. Rekonstruisana je i staza prema Ečki.

  U gradu su to staze u Pančevačkoj, na Bulevaru Veljka Vlahovića, a izgrađena je i staza u Ulici 6. maja do izletišta Motel.

  "Biciklistička staza koja je proširena i urađeni su novi ivičnjaci pored Begeja spojena je sa novom biciklističkom stazom u Ulici Majora Gavrilovića. Ovde nije postojala biciklistička staza i time je omogućeno građanima koji intenzivno i često koriste, kojima je ustvari ovo jedina veza naselja Berbersko sa centrom. Na levoj obali je urađeno, ranije tu nije postojala staza, sad je urađena nova biciklistička staza", kaže Biljana Jovanović, iz Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina.

  Građani sa kojima smo razgovarali kažu da je dobro što je izgrađena nova biciklistička staza ali da problem predstavlja što nije osvetljena pa se noću tu baš i ne osećaju sigurno. u Direkciji kažu da je postavljanje osvetljenja u planu, ali tek kada za to budu obezbeđena sredstva.

  A u naselju Mužljanska kolonija, Radimila Radojković i njen otac Dragan pokrenuli su peticiju za izgradnju biciklističke staze do kupališta Peskara. Radmila kaže da su se na to rešili videvši da postoju inicijativa nadležnih za sređivanje i izgradnju staza u gradu.

  "I s obzirom da je Peskara veoma atraktivna lokacija mi smo, eto, smatrali da je ovo idealan trenutak. Pa smo razmišljali da bi neka najjednostavnija ruta bila pored supermarketa Univer i kroz Ulicu Franje Kluza i Ulicu Tihomira Ostojića, gde bi se ta biciklistička staza spojila sa biciklističkom stazom koja počinje od nadvožnjaka i vodi sve do sela Aradac", kaže Radmila Radojković.

  Do sada su, kako kažu, putem onlajn peticije priklupili oko 600 potpisa, a počinju i priklupljanje potpisa na različitim lokacijama u gradu.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali