VojvodinaCafe - Otvorena izložba o prvoj tituli FK Vojvodina
 • Otvorena izložba o prvoj tituli FK Vojvodina

  Izložba "Pola veka od prve šampionske titule Fudbalskog kluba Vojvodina" otvorena je večeras u galerijskom prostoru nove zgrade Istorijskog arhiva Grada Novog Sada. Autor izložbe je direktor Istorijskog arhiva Grada Novog Sada Petar Đurđev, koji je rekao Tanjugu da istorijski Arhiv, pored toga što se bavi velikim i značajnim temama iz političke i društvene istorije Novog Sada, pokušava da obrađuje i male, ali takođe značajne teme iz istorije Novog Sada koje, kako je rekao, daju dodatni pogled na te procese i dešavanja koja su obeležila istoriju Grada.  "Jedna od tih manjih, ali značajnih tema za grad je titula državnog prvaka u fudbalu, odnosno šampiona Jugoslavije koju je FK Vojvodina po prvi put u istoriji kluba osvojila 1966. godine", rekao je Đurđev.

  On je pojasnio da se radi o multimedijalnoj izložbi koja će, kako je rekao, "kroz prikazane dokumente, fotografije i sportsku opremu pokušati da dočara duh tih vremena, kada su, tačno pre pola veka, fudbal i Fudbalski klub Vojvodina bili glavna tema među Novosađanima".

  Izložbu je priredio Istorijski arhiv Grada Novog Sada u saradnji sa FK Vojvodina i dizajnerskom firmom "Čuvarkuća" iz Novog Sada.

  Otvaranju izložbe pored članova uprave i igrača iz današnje generacije FK "Vojvodina" prisustvovalo je i nekoliko bivših igrača, članova šampionske generacije iz 1966. godine.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali