VojvodinaCafe - Magični drugi dan Exit festivala
    • Magični drugi dan Exit festivala, skoro 50.000 posetilaca

      Već druge noći EXIT festivala čak 49.000 posetilaca zajedno sa brojnim izvođačima na Petrovaradinskoj tvrđavi učinili da i petak bude zaista u duhu ovogodišnjeg slogana - magičan! Titulu prvog među jednakima večeras je očekivano osvojio najveći producent današnjice David Guetta sa audio-vizuelnim spektaklom kakav se retko viđa u životu! Glavna bina Exita izgledala je kao velika mašina iz koje su u neprekidnom miksu isporučivane specijalne verzije najvećih pop i dens hitova.



      Francuski hitmejker, koji je pravo sa tvrđave otputovao u Pariz na generalnu probu svog nastupa na završnici Evropskog prvenstva u fudbalu, na kraju zahvalio publici sa rečima "Hvala Exite, uživao sam ovde i pre, ali čini mi se da je ove godine bolje nego ikad!" Ovakvoj atmosferi doprineo je doktor fanka George Clinton koji je napravio pravu pravcatu žurku na bini uz ogroman bend čiji tačan broj članova niko nije uspeo da prebroji!

      Grupa Parliament-Funkadelic pokazala je zašto ih je Clintonov štiećnik Prince lično uveo u Rokenrol dvorane slavnih zahvaljujući antologijskim pesmama "Give Up the Funk", "One Nation Under a Groove", "Flash Light" i čuvene "Atomic Dog"! X-Bass program na glavnoj bini i sinoć je opravdao svoj status festivala u festivalu, a zvezda večeri bio je londonski hitmejker Wilkinson kojeg je u stopu pratio MC AD-APT. U nastavku do ranih jutarnjih časova publiku na nogama su držali Congo Natty i Sarah Farina.

      Posle već legendarnog nastupa Solomuna, delovalo je kao će večeras zvezde mts Dance Arene imati nedostižan zadatak, ali vodeći house producent današnjice Maceo Plex dokazao je da na "vrhu Olimpa" ima još mesta! Teren su mu odlično spremili Jackmaster i duo Mind Against, dok su najbolju muzičku podlogu za jutro na Areni priredili udruženi Hernan Cattaneo i Henry Saiz! Ljubitelji tehno zvuka sinoć su imali pravo hodočašće na krcatoj No Sleep Novi Sad bini, jer je na EXIT došla berlinska institucija Tresor da proslavi 25 godina rada sa impresivnom listom izvođača kao što su Moritz von Oswald, Dasha Rush, Zadig, psyk, Regen i Filip Xavi!

      Sinoć na Fusion bini, svu raskoš velikog rok benda pokazali su sjajni Holanđani iz grupe Kensington, koja je za kratko vreme osvojila pozornice najvećih festivala, a jednako oduševljenje na Gornjem gradu izazvao je nastup kultne slovenačke grupe Borghesia! Srce pred publiku izneo je mladi sarajevski umetnik Božo Vrećo koji je u pratnji njegove grupa Halka na jedinstven i hrabar način pokazao da sevdah nije stvar glasa već srca. Prepunu binu euforičnom svirkom osvojili su i američko-bosanski pankeri Kultur Shock, za ovu priliku pojačani specijalnim gostom, reperom Edom Maajkom! Žestoke rifove sa bine plotunski su izbacivali Ritam nereda, da bi posle njih na Bad Copy žurku došlo preko 10.000 zvanica koje su na prepunom Fusionu u zoru dočekali Ajs Nigrutin, Skaj Vikler i Timbe! Explosive bina je sinoć uspela da nadmaši i neverovatnu prvu noć, a njenu reputaciju sinoć je bez pardona odbranila furiozna grupa Raised Fist! Bendovi Born from Pain, Thimble, Flatline i drugi uspevali su redom da nastave utabanim putem u najžešćem rovu tvrđave!

      EXIT Tim pokreće novi festival u Istri

      EXIT tim, organizator višestruko nagrađivanih EXIT i Sea Dance festivala, kao i Revolution festivala u Temišvaru, ostvario je saradnju u domenu kreativnih industrija i turizma i sa hrvatskim gradom Umagom i kompanijom Istraturist Umag d.d, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je sinoć održana na EXIT festivalu u Novom Sadu, a na kojoj su govorili Direktor EXIT festivala, Dušan Kovačević, Ronald Korotaj, direktor Istraturist Umag d.d, kao i Milovan Popović, Direktor turističke zajednice grada Umaga. Ovim je Umag uvršten među gradove u kojima će EXIT tim naredne godine organizovati festival, o kojem će detalji biti potvrđeni na jesen 2016. godine.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)