VojvodinaCafe - Tri fudbalska tima domaćini na istom stadionu?
    • Tri fudbalska tima domaćini na istom stadionu?

      Neverovatna vest stigla je iz Fudbalskog saveza Srbije, a to je da će čak tri tima kao domaćini igrati na istom stadionu. Navijači Vojvodine se hvataju za glavu. Hoće li travnata površina na stadionu “Karađorđe” izdržati da se u toku sedam dana odigraju tri utakimce? Naime, FS Srbije doneo je odluku da tri tima budu domaćini u Novom Sadu, a to su Vojvodina, Bačka i Spartak.



      Stadioni timova iz Bačke Palanke i Subotice ne ispunjavaju uslove propisane za superligaše, te će kao domaćini morati da igraju u “srpskoj Atini”.

      Dokle će tako biti nije poznato, ali se spekuliše da je reč o oktobru mesecu kada bi Bačka i Spartak trebalo da dobiju reflektore. Ipak, postoji sumnja da bi se povratak ovih timova mogao dogoditi tek u januaru što bi moglo da bude veliki problem za Vojvodinu. Naime, to znači da bi stadion “Karađorđe” bio domaćin dva puta nedeljno, a u slučaju da “stara dama” nastavi da se takmiči u Evropi i tri puta. To bi sigurno uticalo na kvalitet podloge na samom terenu, a obnova nije nimalo jeftina.

      Ipak, kako tako je, stadion “Karađorđe” bi mogao da uđe u anale svetskog fudbala kao “dom” tri različita kluba. To se do sada dogodilo samo u Riju (Flamengo, Fluminense i Vasko) i u Rusiji tokom renoviranja stadiona za Svetsko prvenstvo kada su na Himki areni igrali CSKA, Dinamo i Spartak.
      Komentara Pošaljite komentar

      Kliknite ovde da biste se ulogovali

      2+6 (rezultat upiši slovima)