VojvodinaCafe - U susret 23. Festivalu evropskog filma ma Paliću
 • U susret 23. Festivalu evropskog filma ma Paliću

  Na Letnjoj pozornici na Paliću, 16. jula uveče, svečano će biti otvoren 23. Festival evropskog filma, na kome će tokom narednih šest dana publika moći da uživa u više od stotinu filmskih ostvarenja. Sve je spremno za početak 23. Festivala evropskog filma na Paliću. Jednu od najznačajnijih filmskih smotri u regionu, otvoriče laureati nagrade „Aleksandar Lifka", reditelji Slobodan Šijan i Ulrih Zajdi, a odmah posle ceremonije otvaranja publika će moći da uživa u ostvarenju Đanfranka Rosija „Požar na moru".  Ovaj dokumentarac je deo takmičarske selekcije u kojoj će biti još 13 filmova koje su odabrali Petar Mitrić, Sabolč Tolnai i Nikolaj Nikitin, a čiji je zajednički imenitelj odnos roditelja i dece. Zanimljiva ostvarenja biće i u programu „Paralele i sudari" , u okviru koga će biti prikazano 11 filmova.

  „Ovogodišnji Festival evropskog filma na Paliću obeležiće brojna filmska ostvarenja, koja predstavljaju dobar presek savremene evropske kinematografije. Zajedno sa predfestivalskim programom, koji traje već desetak dana, na dobro poznatim lokacijama u Subotici i na Paliću, biće prikazana 102 filma u 13 selekcija. Smatram da smo ove godine uspeli da obezbedimo najbogatiju filmsku ponudu od kako postoji Festival", kaže Iilija Tatić, direktor Otvorenog univerziteta u Subotici.

  Filmovi iz takmičarskog programa nadmetaće se za nagradu „Zlatni toranj" za najbolji film festivala, „Palićki toranj" za najbolju režiju i Specijalnu nagradu žirija, a po prvi put biće dodeljena i „Gorki list nagrada publike" za najbolji film takmičarskog programa na 23. Festivalu evropskog filma na Paliću.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali