VojvodinaCafe - Velika Gospojina 2016 u Novom Bečeju
 • Velika Gospojina 2016 u Novom Bečeju

  Velikogospojinski dani – „Gospojina 2016“ održaće se od 26. do 28. avgusta u Novom Bečeju po jedanaesti put, a domaćini kao i svih prethodnih godina spremaju bogat sadržaj na keju Tise. Prvog dana manifestacije nastupiće „Garavi sokak“, a drugog „Zabranjeno pušenje“ i „Prljavo kazalište“, dok je nedelja rezervisana za „Lexington bend“ i Sašu Matića.  - U petak će kulinari uživati, jer će imati prilike da se nadmeću u kuvanju riblje čorbe, a početak je u 17.30 sati. Kuvarima će muzikom pomagati tamburaške bande, a proglašenje pobednika je u petak u 21 sat. Pola sata kasnije biće proglašeni najbolji tamburaški sastav. U 22 sata počinje muzički program – najavio je Novica Blažin predsednik organizacionog odbora Velikogospojinskih dana.

  Drugog i trećeg dana program počinje u 10 sati, a u subotu će manifestacija „Avlija zabavlija“ ugostiti mnogobrojne mališane svojim raznovrsnim programom.

  Najatraktivnija podmanifestacije Gospojine – Poljofest i ove godine će po 4. put okupiti poljoprivrednike iz regiona.

  U petak u 18 sati je panel diksusija o ratarstvu, a u subotu od 10 sati će biti održana izložba krupne i sitne stoke. U 15 sati u subotu i nedelju je takmičenje u veštini upravljanja traktorom, a potom i panel diskusije. Muzički program tokom vikenda počinju u 20 sati.

  U Vojvodini godišnje bude održano 1.200 različitih manifestacija, a „Gospojina“ po rečima Ivana Đokovića pokrajinskog sekretara za privredu i turizam može da se uvrsti u prvih deset koje su najznačajnije za Vojvodinu.

  - Velikogospojinske dane poseti 200.000 ljudi iz čitave države. Zbog svog bogatog i raznovsrnog programa može da bude primer drugim lokalnim zajednicama, jer kroz manifestacije predstavlja sve ono po čemu je Vojvodina prepoznatljiva - rekao je Đoković. Ulaz na sve manifestacije je besplatan.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali