VojvodinaCafe - Zdravo žedan deran
 • Zdravo žedan deran iz Bačke Palanke

  Za jedan kratak vremenski interval od šest sekundi ne može se bog zna šta mnogo uraditi. Ako auto može da ubrza od 0 do 100 za 6 sekundi, imate odličan auto. A šta ako neko može da popije litar piva za 6 sekundi?  On onda jednostavno mora biti "zdravo žedan", a upravo to je moto ovogodišnjeg pobednika u brzom ispijanju piva na zrenjaninskim Danima piva. Martin Kajtazi iz Bačke Palanke je po četvrti put pobedio u ovoj disciplini, za koju se zalaže da postane olimpijska, sa vremenom od 6,16 sekundi.

  U finale se plasirao sa najboljim vremenom od 2,81 sekundu za pola litre piva. U finalu je pokazao šta znači biti zdravo žedan deran i osvojio nagradu od 50.000 dinara. Ko još u Srbiji poštenim radom može da zaradi 500 evra za 6 sekundi? Niko.

  U ženskoj konkurenciji pobedila je Stojanka Trivunović iz Melenaca koja je pola litre piva popila za 6,75 sekundi i osvojila 30.000 dinara.

  Najbolji u držanju litarske krigle piva bio je Milorad Aničić iz Botoša, postigavši vreme od 7,32 minuta i njemu je uručena nagrada od 30.000 dinara.

  Zrenjaninski dani piva, 26. po redu, počeli su 24. avgusta i trajaće do večeras kada će između ostalih nastupiti Masimo Savić i Zvonko Bogdan.


  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali