VojvodinaCafe - "Najbolje iz Vojvodine" na sajmu u Sloveniji
 • "Najbolje iz Vojvodine" na sajmu u Sloveniji

  Vojvodina deseti put predstavlja proizvode sa oznakom kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine", kao i proizvode sa oznakom geografskog porekla na ovogodišnjem 54. Međunarodnom poljoprivrednom i prehrambenom sajmu koji se održava u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. U ponedeljak će biti upriličeni i "Dani Vojvodine".  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković istakao je da je "potrebno produbljivati prijateljske i poslovne odnose dve zemlje, pogotovo u oblasti privrede, poljoprivrede i turizma, zbog sticanja novih iskustava i praćenja trendova".

  "Spoljno-trgovinska razmena između Slovenije i AP Vojvodine je u suficitu, dok je 30 slovenačkih kompanija investiralo upravo na teritoriji Vojvodine u iznosu od oko 500 miliona evra, pri čemu zapošljavaju približno 7.000 ljudi. Najveći izvozni potencijal Vojvodine je poljoprivreda, što otvara prostor za unapređenje saradnje u pogledu primarnih poljoprivrednih proizvoda i agroindustrije", rekao je Đoković.

  On je istakao važnost ulaganja u revitalizaciju banja i banjskog turizma, navodeći da je potrebno iskoristiti termalne vode kojima Pokrajina raspolaže, po uzoru na Sloveniju, jer u Vojvodini postoje geotermalni izvori koji su nedovoljno iskorišćeni, a svega je pet banja, odnosno lečilišta.

  "U narednom periodu promovisaćemo turističke brendove Vojvodine, na način koji nas oslikava kao dobre domaćine koji osnažuju kulturološku saradnju i neguju prijateljske odnose", dodao je Đoković.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali