VojvodinaCafe - Prijave na TAKT fest u Novom Sadu do 10. septembra
 • Prijave na TAKT fest u Novom Sadu do 10. septembra

  Takt festival, jedan od najsimpatičnijih festivala u domenu autorske akustične muzike, biće održan i ove godine, od 17. do 18. septembra 2016. Nova lokacija samo će doprineti ovom utisku u sjajnoj atmosferi kafea Šećer & Soul u Novom Sadu. Cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa, a ove godine prijave su otvorene do 10. septembra.  Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Prednost imaju učesnici ili autori pesama mlađi od 35 godina.

  Na festivalu se učestvuje sa jednom autorskom pesmom. Pesma mora biti napisana i izvedena na maternjem jeziku. Ukoliko je maternji jezik izvođača neki od jezika nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, ali organizatori mole da se u prijavi dostavi i prevod pesme na srpski jezik, kako bi žiri imao potpunu sliku o numeri.

  Ono što je naglašeno u propozicijama, pesma kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja, niti da je u procesu objavljivanja do završetka festivala.

  Na zadovoljstvo publike, pored takmičarske pesme učesnici će izvoditi dve dodatne autorske numere van konkurencije. Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta. Svake godine, ovaj festival pobere sve više simpatija publike i utisci su sjajni, a neki od izvođača iz prethodnih izdanja postali prave lokalne zvezde.

  Da bi utisak ostao i ove godine, bendovi i autori treba prijave da pošalju najkasnije do 10. septembra u 23:00 sata, a ona treba da sadrži potpisani prijavni formular i skeniranu potpisanu prijavu na mejl adresu festivala [email protected].

  Uz prijavu učesnici moraju dostaviti zvučni zapis svog rada bilo kakvog kvaliteta i formata, tekstove pesama za sve tri kompozicije i prevode, ukoliko revijalne kompozicije nisu na srpskom jeziku. Broj učesnika je ograničen, poručili su organizatori.

  Glavna nagrada je VGS-elektro-akustična gitara by GEWA, a svi bendovi koji uđu u finale dobiće i video zapise pesama koje budu izvodili.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali