VojvodinaCafe - Novi rok za Žeželjev most u Novom Sadu
 • Novi rok za Žeželjev most u Novom Sadu

  Gradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine, rečeno je danas tokom obilaska radova na tom mostu. Radove su obišli potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobaćaja i inrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i evropska komesarka za transport Violeta Bulc.  Ministarka Mihajlovć je rekla da se nada da će veoma brzo, već krajem sledeće godine most biti otvoren za železnički saobraćaj, a potom i za drumski.

  "Nadam se da ćemo krajem sledeće godine u prisustvu komesarke Bulc otvoriti most za železnički, pa onda i za drumski saobraćaj", rekla je Mihajlović novinarima.

  Ona je istakla da je u prethodnom periodu falilo više saradnje između grada Novog Sada, pokrajine i Republike na realizaciji tog projekta, ali da je sada situacija mnogo bolja i da je komunikacija svakodnevna.

  Ministarka je naglasila da je u prethodne dve godine Grad Novi Sad bio taj koji je inicirao pokretanje radova na mostu.

  Mihajlović je podsetila da je pre izvesnog vremena na sastanku u Beogradu dogovoreno da se formira radna grupa koja će raditi na kapitalnim projektima među kojima je i izgradnja mosta i izgradnja fruškogorskog koridora.

  "Nadam se da će koliko je moguće brzo ići realizacija fruškogorskog kridora, već je u toku priprema dokumantacije, razgovara se o izvorima finansiranja i verujem da će u koliko je god moguće kratkom roku svi ovi kamioni i građevinske mašine ići fruškogorskim koridorom", istakla je Mihajlović.

  Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je Grad Novi Sad do sada učinio sve da izgradnja mosta ide planiranim tokom i da će to činiti i ubuduće, kako bi most bio izgrađen u što kraćem roku.

  "Kao Novosađanin mogu da kažem da smo svi veoma nestrpljivi da vidimo kraj ovom projektu. Mislim da smo pokazali visok nivo tolerancije i sa pravom očekujemo da most bude završen u što kraćem roku", rekao je Vučević.

  Evropska komesaraka za transport Violeta Bulc kazala je da je zadovoljna slikom koju je videla na gradilištu.

  Prema njenim rečima, Evropska unija ohrabruje investicije u infrastrukturu, jer se na taj način povezuju ljudi, roba i prostor.

  "EU je učestvovala u izgradnji Mosta slobode i učestvuje u izgradnji Zzeželjevog mosta, jer ih smatra vitalnim koridorom važnim i za Evropsku uniju i za Balkan", rekla je Bulc.

  Novi Žeželjev most biće dug 474 metra, a imaće dva železnička koloseka, dve saobraćajne trake za drumski saobraćaj i dve biciklističko-pešačke staze.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali