VojvodinaCafe - Stopa samoubistava i dalje visoka
 • Stopa samoubistava i dalje visoka

  U Vojvodini svakih 19 sati jedna osoba izvrši samoubistvo, zbog čega se Pokrajina i dalje smatra visokorizičnom regijom po tom pitanju.  Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, povodom obeležavanja 10. septembra - Svetskog dana prevencije samoubistva, u Novom Sadu u 2009. godini 42 osobe su same sebi oduzele život.

  Volonteri centra "Srce", koji se već dve decenije bavi prevencijom suicida i pružanjem emotivne podrške ljudima u krizi, ističu da im se poslednjih godina javlja se sve više ljudi. Samo do septembra ove godine telefonom se javilo oko 2.000 osoba, a dobili su i oko 200 elektronskih poruka.

  Oni će u subotu, na Svetski dan prevencije samoubistva, na Pozorišnom trgu razgovarati sa građanima, deliti edukativni materijal i pokušati da skrenu pažnju na ovaj problem i načine njegovog prevazilaženja. Centar ovu akciju organizuje u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo.

  Pomoć od centra "Srce" može se zatražiti besplatnim pozivom na broj 0800 300 303, ili putem e-mail adrese [email protected].
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Somebody74
   Somebody74 -
   Pa sada, kakav je ovde zivot....ni smrt nije los izbor...
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali