VojvodinaCafe - Žene u Vojvodini ekonomski zavisne od muškaraca
 • Vojvođanke ekonomski zavisne od muškaraca

  U Vojvodini je na ime žena upisano svega 10 do 15 odsto imovine, izjavio je danas pokrajinski sekretar za rad i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.  Vasin je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da je to pokazatelj ekonomske zavisnosti žena od muškaraca, zbog čega žene često nisu u stanju da samostalno donose odluke. Takva situacija, dodao je Vasin, za posledicu često ima i zataškavanje slučajeva porodičnog nasilja.

  U Vladi Vojvodine potpisan je danas Sporazum o saradnji na izradi Strategije i akcionog plana za unapređenje ekonomskog položaja žena sa sela u Vojvodini u periodu od 2012 do 2016. godine.

  Izradom Strategije i akcionog plana ponudiće se sistematsko rešenje i koordinacija aktivnosti usmerenih na razvoj ruralnih područja i unapređenja položaja žena na selu. Završetak dokumenta planiran je za decembar 2011. godine, a početak realizacije za 2012. godinu.

  Miroslav Vasin je rekao da je Vlada Vojvodine u protekle tri godine podržala osnivanje više od 400 udruženja koja pretežno okupljaju žene, od čega je više od 60 odsto tih udruženja osnovano u selima, u ruralnim sredinama.
  Komentara 1 komentar
  1. Avatar od Марић89
   Марић89 -
   Па то није само у Војводини... и у јужној Италији, у Шпанији и у Португалу је тако! Не желим сада упоређивати Србију са Албанијом и Македонијом јер смо хвала Богу 1000 пута уређенија држава али овакве ствари постоје свугде... а будући да се суочавамо и са ефектима велике кризе онда то је то по мени!
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali