VojvodinaCafe - Dug "Elektrovojvodini" više od deset milijardi dinara
 • Dug "Elektrovojvodini" više od 10 mld. dinara

  Ukupan dug potrošača „Elektrovojvodini“ za utrošenu električnu energiju iznosi više od deset milijardi dinara, saopštilo je danas Odeljenje za odnose s javnošću pri tom privrednom društvu za distribuciju, koje je u sastavu „Elektroprivrede Srbije“ (EPS).  Zaključno sa prošlim mesecom domaćinstva u pokrajini duguju oko 3,7 milijardi, a dug privrede, odnosno pravnih lica, iznosi skoro 6,5 milijardi dinara, precizirano je u saopštenju dostavljenom Tanjugu. Od ukupnog iznosa dugovanja 95 miliona dinara za potrošenu struju nisu platila javna i javno-komunalna preduzeća lokalnih samouprava u Vojvodini.

  Da bi naplatila svoja zaostala potraživanja „Elektrovojvodina“ primenjuje odluku Upravnog odbora EPS o izmirivanju duga u više rata dok se sa privrednim subjektima, koji imaju problema u plaćanju, potpisuju sporazumi o dinamici izmirivanja duga za utrošenu električnu energiju.

  Ukoliko kupci struje ne poštuju te potpisane sporazume, „Elektrovojvodina“ je prinudjena da svoja potraživanja namiri sudski, odnosno utuživanjem, navedeno je u saopštenju.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali