VojvodinaCafe - Utakmica Srbija Mađarska otvara novi bazen
 • Utakmica Srbija Mađarska otvara novi bazen

  Novi bazen u Subotici svečano će biti otvoren 30. aprila utakmicom između vaterpolo reprezentacija Srbije i Mađarske.  Selektor Srbije Dejan Udovičić je izjavio da je za taj svečani trenutak trebalo obezbediti adekvatnog protivnika i da je zbog velikog broja građana mađarske nacionalnosti, koji žive u Subotici, izbor logično pao na Mađarsku.

  "Selektor Mađarske Deneš Kemenji i ja smo zaključili da će to biti dobra prilika za pripreme obe reprezentacije, ali i da odigramo samo dve četvrtine, kako ne bi previše opteretili igrače koji imaju puno obaveza u svojim klubovima", rekao je Udovičić za sajt vaterpolo federacije Mađarske.

  Za selektora Kemenjija poziv predstavlja veliku čast.

  "Načelni dogovor postigli smo na Evropskom prvenstvu u Holandiji. Za nas je to velika čast i lep gest zbog činjenice da u Subotici živi značajan broj Mađara", rekao je Kemenji.

  Radovi na izgradnji bazena na Prozivci, najvećem stambenom naselju u Subotici, teku po planu. Građevinci koriste lepo vreme i rade posle ponoći pod reflektorima.

  Budući kompleks imaće oko 3.800 kvadratnih metara korisne površine sa dva bazena.

  Veliki bazen namenjen je subotičkim sportistima i rekreativcima, a mali, dubine od 1,2 metra deci i školi plivanja.

  Ukupna vrednost radova je 530 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz republičkog budžeta, kroz program koji je namenjen za pomoć građevinskoj industriji u Srbiji. Izvođač radova je konzorcijum preduzeća SMB gradnja i Ekspres servis iz Subotice i Jedinstvo iz Sevojna.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali