VojvodinaCafe - Putevi odblokirani do 24. aprila
 • Putevi odblokirani do 24. aprila

  Nezadovoljni zemljoradnici iz Vojvodine su nakon predaje svojih zahteve ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, povukli svoje traktore sa puteva do 24. aprila, a ako do tada ne budu ispunjeni njihovi uslovi 25. aprila sledi kompletna blokada saobraćaja u celoj Srbiji, izjavio je član Organizacionog odobra poljoprivrednika Miroslav Ivković.  On je rekao da je ovo prvi put od 2004. godine, da su zemljoradnici uspeli da dođu traktorima u Beograd. Kako je istakao, oni od tada pokušavaju da stignu u prestonicu ne bi li javnosti i političarima skrenuli pažnju na svoje probleme. Ivković je ocenio da pojedini mediji pokušavaju da protest poljoprivrednika povežu sa određenim strankama, ali da za to razloga nema. On je istakao da su protesti jedini način da poljoprivrednici istaknu svoje nezadovoljstvo, jer kako je naveo, ne nailaze na razumevanje u ministarstvu poljoprivrede.

  Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine su ispred Palate Srbije u Beogradu ministru unutrašnjih poslova, Ivici Dačiću predali svoje zahteve o promeni subvencionisanja. Pošto je primio zahteve, Dačić je rekao da ne želi da ulazi u opravdanost zahteva poljoprivrednika, i da je posao policije da sve učini kako blokade puteva ne bi bilo. Poljoprivrednici su jutros sa oko sto trakora stigli u Beograd, što im je omogućeno posle jučerašnjeg susreta sa Dačićem.

  Dačić je poljoprivrednike nakon predaje zahteva primio u Palati Srbije, gde im je priređen koktel, a poljoprivrednici su pre toga ministru uručuli kesu sa pršutom i kulenom. On je rekao da o dešavanjima u poljoprivredi ili zahtevima poljoprivrednika nije razgovarao sa resornim ministrom Dušanom Petrovićem, ali da je razgovarao sa drugim predstavnicima državnog rukovodstva. - Naš jedini interes bio je da sve protekne mirno i bez incidenata i da ne dođe do kolapsa u saobraćaju. Policija je jutros omogućila poljoprivrednicima vožnju kroz Beograd, a ja ću njihove zahteve predati predsedniku, premijeru i resornom ministru - rekao je on.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali