VojvodinaCafe - Kućica za dojenje beba na Limanu
 • Kućica za dojenje beba na Limanu

  U Novom Sadu danas je otvoren prvi namenski prostor za podoj beba na otvorenom, postavljen kod dečjeg igrališta u "Limanskom parku". Otvaranju tog objekta, opremljenog sa tri klupe za podoj i povijanje beba, prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za zdravstvo Aleksandar Kiralj.  Po Kiraljevim rečima, majke koje žive na teritoriji "Limana" obratile su se svojim mesnim zajednicama i Gradu sa inicijativom da se u "Limanskom parku" postavi namenski prostor za podoj beba.

  "Odlučili smo da tu ideju sprovedemo u delo, kao i da postavimo još nekoliko takvih objekata na druge lokacije u gradu", rekao je Kiralj.

  Jedna od majki koja je pokrenula pomenutu inicijativu Tijana Jakovljević Šević, rekla je da je ovakav prostor veoma potreban i zahvalila se Gradu Novom Sadu na brzoj realizaciji ideje.

  "Za izradu prostora izrađenog od čamovine u stolarskoj radionici JKP "Gradsko zelenilo" izdvojeno je oko 350.000 dinara", rekla je direktorka "Gradskog zelenila" Nataša Rašeta.

  U toku sledeće nedelje, kako najavljuju iz kabineta gradonačelnika Novog Sada, prostor za dojilje biće otvoren i na plaži "Štrand", a u planu je da se ovakvi objekti postave i u drugim novosadskim parkovima.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali