VojvodinaCafe - ''Sremska kulenijada'' 2. juna u Erdeviku
 • Sremska kulenijada 2. juna u Erdeviku

  Tradicionalna, 13. po redu ''Sremska kulenijada'' biće održana 2. juna u Erdeviku, a posetioci će na više od sto reklamnih i prodajnih štandova, osim kulena moći da degustiraju i vino, šunku, sir, hleb, rakiju, najavili su danas organizatori.  Predaja kulena u prirodnom ili veštačkom crevu za učešće u takmičenju će biti organizovana 30. i 31. maja od 10 do 18 sati u jednoj od Veterinarskih stanica ovlašćene za prijem uzoraka u Šidu, Erdeviku, Kuzminu i Sremkoj Mitrovici.

  Ocenjivanje kvaliteta šest svojstava kulena - spoljašni izgled, izgled preseka, čvrstoća, boja, ukus i miris, obaviće stručna komisija sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, Instituta za higijenu i tehnologiju mesa i Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada.

  Ove godine nagrada za osvojeno prvo mesto po kategorijama biće zlatnik od pet grama, za drugo mesto zlatnik od tri grama, a za treće mesto zlatnik od dva grama.

  Ideja je da se uz kulen, kao najkvalitetniji i najatraktivniji proizvod od svinjskog mesa, okupe proizvođači, distributeri i ljubitelji tog specijaliteta.

  Na ''Kulenijadi'' će se okupiti i poslovni ljudi iz reprodukcione celine mesa - mineralna đubriva, seme, hemijska sredstva za zaštitu bilja, poljoprivredna mehanizacija, stočna hrana, oprema za klaničnu industriju, klanice ...

  ''Sremska kulenijada'' će se održati u centru Erdevika, na prostoru od dva hektara seoskog parka, koji će za ovu priliku biti preuređen.

  Privlačnost ove manifestacije je posebno u celodnevnom kulturno-umetničkom programu, dobrom provodu, ljubaznim domaćinima i povoljnim cenama proizvoda.

  Osim ocenjivanja kvaliteta kulena, biće organizovani poslovni i stručni skupovi, degustacije, turističke promocije i posete, kao i kulturno-zabavni program.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali