VojvodinaCafe - Najava novih imena na EXIT festivalu
 • Najava novih imena na EXIT festivalu

  Organizatori ovogodišnjeg festivala EXIT, koji će se u Novom Sadu održati od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, potvrdili su učešće novih izvođača na Dance Areni, Glavnoj bini, i binama Happynovisad i Elektrana.  Spisku izvođača na Dance Areni pridružuje se 12. jula Jacques Lu Cont, jedan od mnogobrojnih pseudonima Stjuarta Prajsa, kultnog imena francuskog hausa i sintpopa koji je popularnost stekao najviše zahvaljujući saradnjom sa Madonom, koja je trajala skoro čitavu deceniju i kulminirala sa Madoninim albumom "Confessions on a Dance Floor". Jacques Lu Cont je do danas uspešnu karijeru potvrdio sa tri Gremi nagrade.

  Istog dana na Dance Areni nastupiće i Eats Everything, britanski producent koji je poslednjih godina stekao popularnost na andergraund haus sceni, briljirao na BBC Radio 1, a trenutno objavljuje na Hot Creations, Dirtybird, Hypercolour, Greco Roman i mnogim drugim etiketama.

  Trećeg dana festivala, 14. jula na Dance areni će nastupiti američki tehno i haus producent, Claude VonStroke, a istog dana na bini će mu se pridružiti i haus legende, predvodnik nemačke haus i elektro scene, Tobi Neuman, koji nastupa zajedno sa pionirom londonske underground house scene, Geddes.

  Pored njih, 14. jula nastupiće i američko-nemački tehnohaus/elektropop sastav, Benoit & Sergio, a 15. jula na Dance Areni nastupiće australijski elektrohaus/dabstep duo koji čine dva člana sastava Pendulum i Knife Party, koji iza sebe imaju jedan EP, a drugi objavljuju za samo nekoliko dana, 14. maja.

  After 2AM program glavne festivalske bine tradicionalno će ugostiti neka od najvećih imena svetske dram’n’bejs i dabstep scene, pa će tako drugog dana festivala u ovom programu nastupiti predvodnik nove škole d’n’b talenata u Evropi, i zvezda etikete Hospital, Netsky, kao i , Drumsound & Bassline Smith, koji čine tri čoveka, Andrew Wright, Benjamin Wiggett (Drumsound) i Simon 'Bassline' Smith, kojima će posebnu podršku pružiti MC Dynamite.

  Trećeg dana festivala, 14. jula After 2AM program glavne festivalske bine ugostiće izraelskog dabstep producenta i didžeja, Asaf Borgera, koji nastupa pod alijasom Borgore, poslednjeg dana festivala, 15. jula nastupiće i engleski muzičar, DJ, vizuelni umetnik i glumac Goldie, a društvo će mu praviti jedan od najtraženijih i nainovativnijih MC-eva iz sveta iz d'n'b i dabstep sveta, SP:MC.

  Na bini Happynovisad novi izvođači su Sigha, Locked Groove, George Fitzgerald, Space Dimension Controller, dok će na bini Elektrana nastupati i Christian Strobe, Thieves Like Us, Nikkon, Tapeaters. DAT Politics, Franz+Shape i A Terrible Splendour.

  Nastup na ovogodišnjem EXIT festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi do sada su potvrdili:

  Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B,AVICII, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Knife Party, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari & III, Buraka Som Sistema, Sneaky Sound System, Claude Von Stroke, Netsky & MC Dynamite, Goldie & SP:MC, Jacques Lu Cont, Art Department, Maceo Plex, Borgore, Reboot live, Thieves Like Us, Brodinski, Kenny Larkin, Drumsound & Bassline Smith & MC Dynamite, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, Eats Everything, Tobi Neuman b2b Geddes, Benoit & Sergio, Maayan Nidam, Street Dogs, Space Dimension Controller, George FitzGerald, Sigha, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live, The Chain, Locked Groove, Nikonn, The Tapeaters, DAT Politics, Legowelt, Franz + Shape, Detachments, A Terrible Splendour, Christian Strobe

  Ulaznice za EXIT su uveliko u prodaji, više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: www.exitfest.org i www.gigstix.com.
  Komentara Pošaljite komentar

  Kliknite ovde da biste se ulogovali